27 september 2006

det är (s)å (d)ags nu...

Den 23 september tycker Expressen var en passande dag att börja granska Sverigedemokraternas politik och inte bara presentera deras fina opinionssiffror.

Nu lyfts 33-punktsprogrammet fram som partiet i efterhand använder som valmanifest, "Programmet var lite för komplicerat för att användas i valrörelsen. Men vi står bakom hela programmet och det tror jag att våra väljare också gör", säger Jimmie Åkesson. Partiledaren förklarar också några punkter i manifestet närmare: "Snattar en 15-åring ska hela familjen utvisas.", "Invandrare ska inte få gifta sig förrän de fyllt 24 år." och "Utlänningar ska utvisas om de kritiserar Sverige."

Grattis svennar - det var det här ni röstade på.

3 kommentarer:

 1. Finns det förresten fog för tesen att medierna kände sig tvungna att behandla sd, Fi och Piratpartiet lika? Alltså hade de granskat sd hade de inte bara upptäckt allt det här, utan även Fi:s något mer genomtänkt och välförankrat program, och hade blivit tvungna att ge ännu mer utrymme till Piraternas enda (om än så vettig) fråga.

  Nåja, jag noterar i alla fall att Expressen fortfarande känner sig manad att ge Fi maximalt negativ uppmärksamhet. Balans, antagligen.

  SvaraRadera
 2. Och sverigedemokraternas 33 punkter kommer förstås glömmas bort till nästa val när de ska behandlas likadant...

  SvaraRadera
 3. Jo nog blir man flyttsugen av att tvingas leva med en befolkning som röstar så dumt... Men, jag rekomenderar att du läser Åkessons bloggpost om expressenartikeln. Att "utlänningar ska utvisas om de kritiserar Sverige" var inte riktigt vad han menade. Enligt honom själv alltså.

  SvaraRadera