7 februari 2007

stormen i vattenglaset

Efter förra mötet med fritidsnämnden har en Moderat-trio (Elgh Linander, Sonesson, Roslund) gått ut i Sydsvenskan och kallat S "oseriösa" i behahandlingen av en bidragsansökan. Bakgrunden i korthet: en förening söker x antal kronor. Fritidsförvaltningen noterar två fel i ansökan, dels budgetering för en egeninsats och dels att projektet delvis blir en lovaktivitet. Förvaltningen löser problemet i sitt förslag genom att inte bevilja pengar för lovaktiviteten, men täcker istället motsvarande summa som egeninsats, efter samtal med föreningen i fråga. Ganska smidig lösning tyckte jag.

En moderat tolkning av beslutet blir då att vi gett föreningen mer pengar än den begärt. Och visst, beslutet var lite oklart formulerat på papperet. Men alternativet hade varit att återremittera beslutet och föreningen hade fått vänta någon månad till på besked. Trög byråkrati när samtliga partier ju var överens om att ge föreningen pengarna.

Moderat-trion formulerar sig också "socialdemokraterna med stöd av mp", vilket blir lite lustigt då Mp bara har ersättarplats och därmed ingen rösträtt i fritidsnämnden... Men det är ju det här med matematik.

Andra bloggar om fritidsnämnden, kommunpolitik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar