13 februari 2007

intersektionell skolturné

Blev glad när jag såg vilka åtta ungdomsorganisationer som går ihop och genomför LSU:s skolturné 2007, på temat ickediskriminering och global rättvisa.

PeaceQuest, Rädda Barnens ungdomsförbund, RFSL Ungdom, Röda Korsets ungdomsförbund, Sveriges unga muslimer, Turkiska ungdomsförbundet, Unga synskadade och Booster riksförbund.

Har varit i kontakt med samtliga organisationer utom den sistnämnda på olika sätt och vet vilken kompetens det finns för konflikthantering, demokrati, normer, internationella frågor, diskriminering, tillgänglighet och mångfald bland de ungdomar som är aktiva i de här organisationerna. Booster riksförbund är en förening för att förverkliga ungas kreativa engagemang och entreprenörskap.

Note to self: kolla om Fritidsförvaltningen kan samarbeta med den här turnén på något sätt.

Andra bloggar om PeaceQuest, RBUF, RFSL Ungdom, RKUF, Sveriges unga muslimer, Turkiska ungdomsförbundet, Unga synskadade, Booster riksförbund, LSU.

4 kommentarer:

  1. "Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir"

    SvaraRadera
  2. Johan: Hahahaha.

    Anders: Det ska bli skitkul! Jag sitter i styrgruppen för vår del, tills vidare. Samtidigt känns det lite övermäktigt. Hur sjutton får man ihop ett sånt startfält till att kunna göra en någorlunda sammanhållen turné där vi pratar om de frågor som är gemensamma för oss allihop, utan att det blir alltför beroende av vilket förbund som är ute på just den skolan?

    SvaraRadera
  3. Ni kommer att hitta en metod. Det är jag helt övertygad om. Speciellt när du sitter i styrgruppen.

    SvaraRadera
  4. Tack. ^^
    Kolla förresten in vår valberednings förslag till ny styrelse. Tyvärr drog det mest intressanta namnet av alla tillbaka sin kandidatur, men de andra är fina de också. :) (Diskussion om valberedningens förslag kan vi dock föra per mail om du har några tankar om det.)

    SvaraRadera