8 februari 2007

ett ord betyder så (m)ycket

Partierna i Malmö kommunfullmäktige har enats om ett brev till regeringen, för att få ett större ekonomiskt statligt stöd för att kunna ta hand om de flyktingar som bosätter sig i Malmö bättre.

Sverigedemokraterna hoppade tidigt av brevet, för att de andra partierna inte ville beskriva invandring i sig som något negativt. Nu hoppar även de nya Moderaterna av brevet, för att de inte fick ha begreppet "kris i flyktingmottagandet" i rubriken.

Det är intressant att just Moderaterna och Sverigedemokraterna är de partier som inte lyckas jämka ihop ett brev med de andra partierna om synen på invandring.

Andra bloggar om Moderaterna

5 kommentarer:

  1. Oj då.

    Såg du dokumentären om Sd igår?

    SvaraRadera
  2. Mm. Men jag tyckte inte att den var så bra.

    SvaraRadera
  3. Den kom inte med nåt nytt. Media har snackat länge om att Sverigedemokraterna har svårt att förklara exakt vad i "det svenska" som ska bevaras, men Svenssons köper det - de känner också något essentiellt "svenskt" de vill bevara. Att de är kriminellt belastade vet vi också.

    Vad som hade varit intressant att granska är ju SD:s politik, både i partiprogram och deras agerande i landsting och kommuner. Om folk får upp ögonen för vad för slags förslag som faktiskt kommer från dem tror jag att vi har en chans från att folkbilda de bort från riksdagsmandaten 2010.

    SvaraRadera
  4. Jag tror du tänker helt rätt i att man bör granska SD:s politik istället för att lyfta fram saker som vi redan vet om brott och annat otyg (som dessutom verkar appelera en del väljare märkligt nog).
    Jag vet inte om jag har sett någon kritisk granskning av SD:s politik alls... och det passar dem perfekt. Desto mindre de diskuteras och lyfts till ytan, desto mer trivs dem.

    SvaraRadera