7 januari 2007

Grön Ungdom tar nya tag

Efter ett nattligt sms inatt, en bloggkommentar och ett ivrigt påhejande om att kommentera Grön Ungdoms valberednings förslag inför riksårsmötet i februari får jag göra ett försök.

Det är en skön skånsk dominans i valberedningens förslag. Vi får en förbundssekreterare och hela fyra av sju ledamöter i förbundsstyrelsen (två Umeåbor och en Stockholmare)... Men för att föregå viss kritik om maktkoncentration så är tre av de fem inflyttade. Och billiga resekostnader är en bra grej.

Språkrören kandiderar om, och jag skulle bli förvånad om någon kandidat ruckade den duon. Till ny förbundssekreterare föreslås Anna Johansson, Lunds yngsta kommunpolitiker. Motkandidat är Martin "Everything I do" Wikner. Det kan nog bli en spännande match.

Martin är istället föreslagen att sitta kvar i förbundsstyrelsen med "gamlingarna" Hanna Bäckström (som fixar med min bebis gröna länkar), Parasto Ghaderi (skrev ett av mina få julkort i år, tack socker!), toppbloggaren Jakop Dalunde och Emma Berginger (som byter titel till förbundskassör, kul!). Nya namn till FS är med-RVG:aren Alex Lindskog och årets idol, Maria Ferm. Vilket gäng!

Kul också att Joakim och Ellika är föreslagna att ta plats i Miljöpartiets valberedning, för ungdomsförbundets räkning. Och att Tomas Melin, precis som jag och Ellen känd från Epigon, ska ta över medlemstidningen Nisse Hult.

Det känns som om vi ser fram emot ett kul årsmöte och ett nytt gott 2007-2008. Vi föreningsnördar borde verkligen fira nyår i februari-mars istället, när verksamhetsåret tar slut. Bara logiskt.

Andra bloggar om Grön Ungdom

3 kommentarer:

  1. Anonym21:31

    Tack tack, det är ju du som är inspirationen ;)

    SvaraRadera
  2. Anonym10:03

    Superfint :)

    SvaraRadera