24 april 2006

Ny grön förbundsstyrelse

Hemma från Vadstena och Grön Ungdoms riksårsmöte kan jag konstatera att vi har röstat fram en väldigt fin förbundsstyrelse.

Förbundsstyrelsen innehåller dels nyckelpersoner från förra årets förbundsstyrelse, varav några har nya uppdrag. Språkrören Alexander Chamberland, 19 (Stockholm) och nyvalda Ellinor Scheffer, 25 (Kalmar) är två trygga debattörer och schyssta ansikten utåt. Sammankallande Max Reijer, 21 och kassör Nila Vikhe Patil, 20, kommer att se till att förbundsstyrelsens arbete flyter, organisatoriskt och ekonomiskt.

Bland de andra ledamöterna har vi en skön blandning av personer med färsk erfarenhet av att driva lokal- och regionavdelningar från norr till söder, Emma Berginger, 19 (Linköping och Piteå), Hanna Bäckström, 20 (Umeå och Västerbotten), Martin Wikner, 22 (Malmö och Skåne) samt Christopher Sjöberg, 17 (Örebro).

Sen har vi också några personer som framförallt har erfarenhet från världen utanför Grön Ungdom: Jakop Dalunde, 22 (Stockholm), med många års erfarenhet från Svenska Kyrkans Unga och nu jobbar som skolpresentatör för GU Sthlm, Sofia Österborg Wiklund, 20 (Norrköping) som varit med och startat och tagit fram Rädda Barnens ungdomsförbunds åsiktsprogram och nu är språkrör i GU Norrköping samt Parasto Ghaderi, 20 (Göteborg) som kom trea i SVT:s Toppkandidaterna och nu valt att engagera sig i den gröna rörelsen.

Jag gillar blandningen av erfarna ledamöter, folk med färsk kompetens från att driva lokalföreningar och det nya blodet från världen utanför. Jag gillar även att integrationen mellan Miljöpartiet och Grön Ungdom är tydlig. Cirka hälften av styrelsen har erfarenhet av att jobba lokalt i Miljöpartiet.

Och så åldern förstås. En snittålder på 20 år att jämföra med andra ungdomsförbund vars ledamöter ofta klättrar uppåt 30-strecket.

2 kommentarer:

  1. Hey. Titta vad man kan hitta när man googlar på sitt namn.

    SvaraRadera
  2. Haha... Ja, det borde du göra oftare.

    SvaraRadera