6 november 2006

anti om sbråket ute nu

Nu har tidningen Anti #11. Jag medverkar (som tidigare nämnt) med texten Könsordet. I övrigt rekommenderar jag bl a Markus Lindholms sågning av sitt eget språk.

Jag gillar Anti. Det är en rå spark mot oss som tycker att vi är rätt alternativa men inte drar våra teser ända fram. Som löper risk att försvinna i politiskt korrekta kompromisser.

Men jag minns att när Vestergaard skulle dra igång det här projektet trackade jag henom för att det inte fanns några biologiska kvinnor i redaktionen. Det verkar tyvärr inte ha hänt så mycket på den fronten.

6 kommentarer:

 1. Anonym14:36

  Men kvinnor finns ju inte? För den (citat) "feministiska rörelsen har i sin välvilliga iver att stärka kvinnor mot patriarkatet själva bidragit till att förstärka könsuppdelningen", right? /Vestergaard

  SvaraRadera
 2. Mjo, biologiska kvinnor finns, V. De skriver bara inte i Anti. Här är jag lite liberalfeminist av mig och tycker att en viss representation vore på sin plats.

  SvaraRadera
 3. Anonym18:03

  Jag kan glädja dig med att Antis "redaktion" består av två personer som inte definierar sig som "män". :-)

  SvaraRadera
 4. Vad är det för fel med att verka på båda fronter samtidigt? Omfamna kraften i ordet 'och', som de säger på engelska. Jag menar att feminism kan handla om att både verka för kvinnors rättigheter på ett rätt så biologistiskt plan, samtidigt som man gör allt för att ifrågasätta köns(rolls)uppdelningen i grunden. Så tänker jag, och jag tror ärligt talat inte att det kräver såå mycket av min eventuella simultanförmåga. ;)

  SvaraRadera
 5. Anonym12:56

  vadå skriver du inte för dem anders?

  SvaraRadera