14 september 2006

federley "tog debatten"

Imorse såg jag CUF-Federley "ta debatten" mot Sverigedemokraterna i SVT. Det var pinsamt, både av CUF och SVT. Att låta SD stå och skrämmas i TV om hur Sverige ska bli när muslimerna blir fler är att legitimera den åsikten.

Och på frågan "ni vill ju inte diskutera problemen med invandring" svarar Federley "jo, vi andra partier diskuterar VISST problemen med invandring". Ridå.

Okej:
Det finns inga problem med invandring. Det finns problem med asylpolitiken, migrationspolitiken, integrationspolitiken, men inte med invandringen i sig.

Problemen stavas inhumant flyktingbemötande, diskriminering på bostads- och arbetsmarknaden och att allt fokus läggs på blattar som problem istället för svennar som problem. Problemen stavas social utslagning, fattigdom, utanförskap.

Det är inte vad SD syftar på.

Enligt Federley är problemet bara arbetslöshet. Och problemet med SD skulle vara att de inte har någon profil i arbetsmarknadspolitik. Så om de skulle ha det, vore det då ok att gå till val på att Sverige ska vara för "svenskarna"?
Det är inte det som är problemet med SD, Federley.

Jag rekommenderar Expos text om att "ta debatten" och vad som händer när man gör det.

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Mycket bra resonerat av dig. Tänk om fler kunde stå på sig och argumentera för att det inte är invandringen i sig som är problemet.

  Sd har självklart ingen bra politik. Men borgarnas ensidiga fokus på jobb och språkfärdigheter är som sagt inte tillräcklig (även om deras fokus på just jobben borde finnas också på "vänstersidan", men självklart med en delvis - om inte helt - annan lösning). Har du hunnit läsa Kamalis slutrapport?

  SvaraRadera
 3. Har du hunnit läsa Kamalis slutrapport?
  Efter valet, Jimmy... :)

  SvaraRadera