25 augusti 2006

interndemokrati

Jag har ofta väldigt svårt för interndemokratin i andra partier. Inte för att jag egentligen borde bry mig, men jag har bara så svårt att förstå hur man orkar vara engagerad i t ex Socialdemokraterna där valmanifestet skrivs såhär, inte ens hela VU (verkställande utskottet) i partistyrelsen fick läsa det innan publicering.

Och Folkpartiet - tomtarna? Partiledningen driver språktest, utan förankring i valrörelsen 2002. På en kongress röstas det ner, så det blir inte officiell Fp-politik. Men 2006 kör de igen, som om ingenting hade hänt.

Respekt för sina medlemmar är väl det minsta man kan begära?

5 kommentarer:

 1. Många bra folkpartister (om de nu är så många), var kritiska till språktestet, precis som du skriver. Bland dem Birgitta Ohlsson, som borde gå över till Mp. Håller du inte med?

  SvaraRadera
 2. nej, hon är tyvärr inte grön. å andra sidan påminner hon inte precis om rojas eller björklund.. jag gillar henne. hon är välkommen, om hon slutar förespråka kärnkraft och natomedlemskap...

  SvaraRadera
 3. Nej, det är klart. Hon har en del åsikter som diskvalificerar henne som grön, men ett Fp med verkliga liberaler som Ohlsson i ledningen kunde vara en bra allianspartner.

  SvaraRadera
 4. Vårt kära språkrör Alex svarade på frågan "vilket alliansparti skulle du rösta på" med "Kryssa Birgitta", på tal om Ohlsson.

  SvaraRadera
 5. För övrigt tycker jag Birgitta Ohlsson (fp), Anders Wijkman (kd), Tasso Stafilidis (v) och en hel drös med Fior (Tiina Rosenberg och Monica Amante framför allt) är välkomna till Mp.

  SvaraRadera