31 maj 2006

Valmanifestet 2/36

2. Stoppa klimatkatastrofen
Vi vill att Sveriges beroende av olja och andra fossila bränslen ska brytas inom 15 år. Transportbehovet måste minskas, gods flyttas till järnväg och hus byggas energisnålt. Vi vill satsa på inhemska, miljöbättre drivmedel, ta tillvara på spillvärme och förnybar energi.


Grön politik handlar om hållbar utveckling. Miljöpartet bildades för att de etablerade partierna inte tog utmaningen om miljöhoten på allvar. Idag pratar (nästan) alla partier om miljöproblemen som de stora hoten. Men det finns bara ett parti som kan ha de bästa lösningarna. SNF har kartlagt riksdagspartiernas miljöpolitik och Mp är #1.

"Jag är inte oljeberoende, jag kan sluta när som helst" står det på valaffischerna. Man ser framför sig alla medelålders män som fick sin första moppe i 15-årsåldern och sedan krampaktigt håller kvar vid fossila bränslen som snuttefiltar. Sverige måste våga anpassa oss för framtiden, då oljan tagit slut. Det betyder en radikal omställning av transporter, husbyggen och energipolitiken. De Gröna har vägkartan för ett Sverige som går i täten för framtidens politik. De gråa står och stampar i gårdagens lösningar.

De som vill säkra framtiden får inse att valet inte står mellan rött eller blått i höst, utan mellan grått och grönt.
Rösta långsiktigt - rösta grönt.

Drunk on oil anonymous - Daniel Behr
SNF - Klimatet och växthuseffekten
SNF:s undersökning om partierna (Mp har toppbetyg)

3 kommentarer:

  1. åh, vad vi är bra, men down to business!

    Grattis på födelsedagen! Ha en riktigt fin dag, som du firar med någon du gillar!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. grattis grabben! även om vi skicka ett kort redan imorse!

    SvaraRadera