15 maj 2006

Queer-CUF

Kul att CUF tagit ställning för en inkluderande civil samlevnadsbalk, skiljd från kyrkan. Det börjar röra sig i ungdomsleden. Enligt interna källor kan LUF vara nästa ungdomsförbund till rakning.

Grön Ungdom har ju motionerat om frågan tidigare, men inte fått det till Mp-politik. Än. Men ju fler organisationer som tar i frågan desto mer luckras den upp och kan bli praktisk politik längre fram i tiden.

Då blir queerkidsen glada.

10 kommentarer:

  1. Blä. Bara en fortsättningen på samma unkna "vi i ungdomsförbundet för en kul o soft politik, så bry er inte om vad partiet tycker..."

    Vad är det för bra med att fler queerkids röstar på ett gammalt konservativt C?

    SvaraRadera
  2. Som sagt, ju fler organisationer som lyfter frågan, desto lättare blir den att baxa igenom.

    Jag tvivlar inte en sekund på att (mp) blir det första partiet att ta ställning.

    SvaraRadera
  3. Anders, du brukar ju lyfta fram GU som det ungdomsförbund som en kan rösta på i valet till riksdagen eftersom GU till skillnad från andra ungdomsförbund inte för en politik som saknar stöd i partiet.

    Är det här (än så länge) ett undantag från det och finns det fler?

    SvaraRadera
  4. Hur får du det till ett undantag , freddy? GU har motionerat om det till mp-kongressen, men eftersom det inte bifölls så är det inget vi driver.

    Jag personligen (och många queera GU:are och mp-ister) hoppas fortfarande att det nån gång ska bli egen politik, men det är ju en annan sak.

    SvaraRadera
  5. Anonym19:56

    ...men anders, finns det inte redan ett parti som tagit den ställning som du syftar på? rösta på F! nu socker =) puss jenka

    SvaraRadera
  6. Sorry, jag vill ha ett grönt parti med trovärdig miljö- OCH social politik, sockret. Och ett småföretagarvänligt parti. Och ett ungdomsparti. Och gärna ett utan könsdiskriminering i stadgarna.

    SvaraRadera
  7. Jag vet inte om jag förstår vad du menar, Andyboy. Ni motionerade, mp sa nej, då driver inte GU det heller? I så fall fattar jag.

    Jag trodde att GU drev det trots att mp inte gör det.

    SvaraRadera
  8. Nu är du med, Freddy. GU motionerade, kongressen sa nej - så då driver vi det inte externt.

    SvaraRadera
  9. Då förstår jag hela grejen.

    SvaraRadera
  10. Anonym16:16

    Jaha, så det är därfor motio/propositionen om att bli ett queerfeministiskt parti röstades ner på råm, för om gu lägger fram den till mps kongress och de säger nej, så får vi inte driva det externt överhuvudtaget sedan?
    ...

    SvaraRadera