9 december 2005

Watch them all fall down

Nu klagar Leila Freivalds på att resebolagen inte fått nån kritik efter Tsunamin. Helt fel taktik. Och i Aftonbladet skyller hon på att UD:s "krishanteringssystem som fungerat tidigare inte räckte inte till" utan att precisera vad för slags krishanteringsmetoder som inte fungerade. Var det att inte utse någon ansvarig för insatsen? Att slappna av på teater för att få tänka på nåt annat? Dra ut på sjukvårdsinsatser tills behövet ebbat ut?

Självklart ska hon Freivalds avgå. Men det kommer opinionen att ta hand om efter Konstitutionsutskottets granskning. Då är (mp) och (v) dessutom med på en misstroendevotum. Centern har fått hybris och vill stressa in i en misstroendevotum typ imorgon, men det skulle bara göra att vi inte kan rösta igen på tre månader.

Sen är det synd att vi inte kan misstroenderösta om tjänstemän, för UD:s kabinettsekreterare Hans Dahlgen fick ju hårdare kritik än Freivalds i rapporten. Man kan absolut förvänta sig att en utrikesminister håller sig uppdaterad, men man kan också förvänta sig att en hög tjänsteman informerar sin minister om viktiga händelser när hon är ledig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar