29 november 2005

Åke fucking Green

"Den som i uttalande eller i annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller om brottet är ringa, till böter." Lag (2002:800, 8 §).
"Sexuella abnormiteter är en djup cansersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren." (Åka Green, i predikan och tryck 2003)

Högsta domstolen menar att de hade kunnat fälla honom enligt svensk lag, men att risken fanns att Europadomstolen skulle ha friat honom och fällt Sverige för brott mot mänskliga rättigheter. Ursäkta!? Så Sveriges lagar gäller inte längre, iom att en högre instans skulle kunna komma fram till nåt annat? Det rimliga hade väl varit att låta målet prövas i Europadomstolen.

Då kan vi lika gärna plocka bort hets mot folkgrupp-lagen (som LUFs Sakine hetsar om att hon vill göra) - den är ju ändå avskaffad av högsta domstolen. Så nu blir det fritt fram att hetsa mot judar, muslimer och alla andra religiösa och etniska grupper.

De enda hatbrotten som ökar enligt Säpos rapport är de homofobiska. It´s a wonderful world.

1 kommentar:

  1. HD-domarna borde ta ut förtidspension och inse att de tappat greppet om nutiden och fortfarande är kvar där de en gång utbildade sig. Om det var på 50-talet kan man ha viss förståelse liksom, då hade ju knappt kriminalitetsstämpeln hunnit tvättats bort än... Men att de fortfarande ska få styra på tvåtusentalet om de inte har nåt grepp om omvärlden är ju rätt sorgligt. Men förhoppningsvis kommer det väl nåt bra ur det här också... kanske?

    SvaraRadera