17 november 2005

Aschberg dissar trängelsavgifter, jag gillar't

Ikväll på Insider ska Aschberg försöka dra byxorna av trängselavgiftsförsöket, att pengarna kan användas för bättre miljöarbete (som att pengarna ett avbrutet försök skulle ha gått till Östersjösanering). Storsint av tv3 att låta en journalist som redan tagit ställning mot försöket göra granskningen (Aschberg i Aftonbladet).

Trängselavgifterna finns till för flera anledningar, inte bara de uppenbara miljövinsterna. Barn som växer upp i innerstan har nedsatt hörsel pga buller, den minskade trafiken kommer att lämna plats för säkrare och bättre cykel- och busstrafik. Det är inget konstigt med att de som använder något (slitage på vägar) betalar för det. (Dessutom finns förstås en avskrivningsplan så att ett långsiktigt system blir självförsörjande, så där försvinner argumentet för att det skulle vara dyrt.)

Jag håller alla tummar för ett Ja till vägtullar i omröstningen nästa år, sen låter vi dom rulla vidare till Göteborg och Malmö.

Rösta om trängselavgifterna på tv3.se.

2 kommentarer:

  1. på tal om "dra byxorna av" så skrattade Louise så hon nästan kvävdes idag när vi pratade om helgen. och byxorna då.
    höh.

    SvaraRadera
  2. "Säkrare cykeltrafik"? Jo, jag tackar jag. Stockholm är nedlusat av fjantar i alla åldrar som skall fylla 13 år och som cyklar på trottoarerna. Jag hoppas att Billströms hafsverk kommer att straffa sig så pass mycket att sossarna har en chans att vinna i Stockholms kommunval först 2020.

    SvaraRadera