28 oktober 2009

Självklart ska Sverige anpassas efter muslimer

Idag skriver jag på Newsmill om att verklig integration faktiskt till viss del handlar om att Sverige anpassar sig till muslimer - inte bara tvärtom.

De stora invandrargrupperna har inga krav på religiös särlagstiftning eller att ”slippa” komma in i samhället. Tvärtom vill de allra flesta, tillsammans med det nya landet, hjälpas åt att skapa ett så integrerat samhälle som möjligt. En anpassning till att många muslimer lever i Sverige handlar inte om att Sverige ska bli islamskt, utan tvärtom om att Sverige ska vara mer sekulariserat och inte anpassat efter en etniskt svensk och kristen norm.

Vi kan inte ha ett samhälle där offentlig verksamhet är anpassad efter att alla har svenska som modersmål, är medlemmar i Svenska Kyrkan, firar de kristna högtiderna och äter fläskkött vid varje måltid. Så ser inte verkligheten ut.

4 kommentarer:

 1. Anonym16:28

  det finns många muslimer i sverige som älskar sura 9 vers 5. läs gärna det.

  SvaraRadera
 2. Det är en balansgång. Men jag tror inte man ska fokusera för mycket på skillnaderna. Det är diskussionen som stadfäster just skillnaderna.
  Where attention flows energy goes.

  SvaraRadera
 3. Alf Karlsson21:47

  Vi kan börja med att inför röddagskontot. Klok idé tycker jag, där alla får säg 70 röda dagar som extra semester. Sedan får man välja hur dessa ska tas ut. Oberoende av religion.

  SvaraRadera
 4. Anonym06:15

  Roligt och se att du bloggar också Anders.
  Kommer besöka din blogg rätt ofta nu.
  Lev väl
  Yacob

  SvaraRadera