13 oktober 2009

Självklart kandiderar jag

[soundtrack: Ingen kommer undan politiken - Marie Bergman]

Det är väldigt roligt att vara miljöpartist 2009. Fler och fler väljer att bli medlemmar; medlemsmöten och kurser för nya medlemmar är överfulla. Vi ökar i opinionsmätningar och har länge varit Sveriges tredje största parti.

I Stockholms Stad blev vi större än S i EU-valet tidigare i år. Vi har alltså alla möjligheter att bli det största partiet i det rödgröna samarbetet i Stockholm. Tidigare i år fick vårt finska systerparti Gröna Förbundet över 23 procent i valet i Helsingfors. Det finns inget som säger att vi inte kan reprisera de finska framgångarna i Stockholm.

Då behövs det också medlemmar som är beredda att ta politiska uppdrag och driva grön politik. Och självklart kandiderar jag för De Gröna i valet 2010. Jag har valt att kandidera till kommunfullmäktige för Miljöpartiet de Gröna i Stockholms Stad.

I utskicket till medlemmarna har jag presenterat mig såhär:

"Som politiker påminner jag om vårt parti. Jag är både ideologisk och sakpolitisk och har en bakgrund i freds-, solidaritets- och miljörörelsen. Jag vill komplettera vår trovärdighet i miljöfrågor med ett helhjärtat engagemang för likarättfrågor, som jämställdhet, hbt, tillgänglighet och antidiskriminering. Därför vill jag arbeta aktivt med människor och organisationer i Stockholm som gör staden mer jämställd och jämlik. Mitt kontaktnät inom partiet och i organisationsvärlden är stort och därför tror jag att jag skulle kunna föra både medlemmars och sympatisörers talan i fullmäktige.

Tidigare har jag suttit i partistyrelsen med integrations- och migrationsansvar och har två år inom Malmös kommunpolitik bakom mig. Jag har i de uppdragen arbetat medialt i lokala- och riksmedier, i frågor som migrationsdomstolens roll och diskriminering inom föreningslivet. Jag vill nu arbeta politiskt i Stockholm för att fortsätta tydliggöra det nya Miljöpartiet – urban, modernt och framtidsinriktat.

Jag blev medlem 2002 och håller med partiet i det mesta, har kanske en mer frihetligt socialliberal profil än partiet i stort. Jag har svårt för regleringar och normer för hur folk ska få leva sina liv. Till vardags arbetar jag på riksdagskansliet som språkrörssekreterare, där jag får vana av den politiska processen och opinionsbildning. På sikt vill jag dock varken bli politiker eller politisk tjänsteman, utan snarare chefredaktör på Kamratposten eller mångfaldssamordnare hos Polisen.
"

Om två dagar, den 16 oktober, inleds Mp Stockholms provval som pågår fram till den 6 november. Fram tills dess tänkte jag använda sociala medier för att berätta vad jag skulle vilja arbeta med i Stadshuset. Och finns förstås tillgänglig för alla frågor våra gröna 08-medlemmar kan tänkas ha. Det lättaste sättet att få tag på mig är på nätet; facebook, här på bloggen, twitter. Mitt mobilnummer är också tillgängligt. På söndag (18 oktober) deltar jag AFKkandidatpresentationsmötetrestaurang Ellen vid Thorildsplan från kl 10.

2 kommentarer:

  1. Hanna Eklöf12:41

    Jag röstar självklart på dig.

    SvaraRadera
  2. Anonym18:40

    Kul och bra, håller tummarna för dig i provvalet!

    SvaraRadera