2 maj 2009

mitt bröllopstal

Facebookgruppen 'Jag vill också gifta mig med Fredrik Westerlund' har just nu nio medlemmar.

Det kan jämföras med gruppen 'Jag ska gifta mig med Hasse Aro' som har 28 medlemmar.

Men det kan också jämföras med gruppen 'Unga entreprenörer i Norrbotten' som har 1 medlem.

Men kvantitet är inte allt. Jag tänkte ta tillfället i akt att berätta varför jag också vill gifta mig med Fredrik.

För en dryg vecka sedan hade vi en gemensam svensexa/möhippa, sexhippa som vi kallade det, för Fredrik och Caroline och jag tog tillfället i akt att "grilla" Fredrik, att försöka att med kärlek dra fram alla hans negativa sidor. Jag kom på två - och till och med det var svårt. Att lista de två främsta anledningarna till att jag - och minst åtta till - vill gifta sig med Fredrik var lättare.

När jag träffade Fredrik för fem år sedan var det i samband med att vi startade upp ett politiskt nätverk tillsammans. Det var en väldigt bra stämning i kärngruppen på 4-5 personer som träffades regelbundet för att planera aktiviteter och diskutera.

Det första vi gjorde var en paneldebatt som ifrågasatte äktenskapet som instutition. Vi skrev också artiklar som granskade tvåsamhetsnormen. Man kan ju säga att vi var sådär framgångsrika och knappt lyckades påverka oss själva.

Jag minns att jag efter något av våra möten fick ett mail från Fredrik där han ställde lite frågor om mig. I efterhand har jag förstått att Fredrik sökte upp flera av oss privat för att på olika sätt berätta att han tyckte om oss, ville lära känna oss mer även utanför våra politiska möten. Den här förmågan att se oss och visa att vi är viktiga har jag sedan under de här åren förstått är Fredriks paradgren.

Fredrik är också inspirerande. Jag arbetar inom partipolitik och där är det mycket som går i slentrian. Alla har möten på samma sätt, håller torra torgmöten och går på sin höjd i demonstrerationer. Fredrik har istället lämnat partipolitiken - både en och två gånger - och hittat nya metoder och former för politik och den ständiga ledstjärnan är alltid kreativitet. Det har inspirerat mig och många andra.

Man känner sig älskad, sedd, kreativ och inspirerad när man får vara nära Fredrik.

Och det här är egenskaper som bara har vuxit sedan du träffade Carro.

Jag är väldigt glad över att vara här på er dag. Och det är inte utan att jag känner mig lite stolt - det var ju jag presenterade Fredrik för Anna, som presenterade honom för Caroline.

Det gör att jag kan köpa att det inte blev mig du gifte dig med.

En kreativ och älskad skål för brudparet!

2 kommentarer:

  1. Tack, älskade vän. Jag hoppas att du såg mina glädjetårar, som bara växte sig större under ditt tal.

    Din,
    Fredrik

    SvaraRadera