28 april 2009

har justitieministern gett upp?

Sverige har flest anmälda våldtäkter i Europa och det handlar inte bara om högre anmälningsfrekvens. Sverige har också den sämsta uppklaringen av brotten, då bara ungefär 13 procent av de anmälda brotten går till åtal.

Justitieminister Beatrice Ask tycker att det är allvarligt och filosoferar "frågan är om det finns något ytterligare att göra? Här kanske vi har en hemläxa.". Eh, ja, shit Sherlock, det kanske finns det? Både hemläxa och något ytterligare regeringen kan göra?

I september 2008 orkade inte De Gröna vänta längre utan presenterade ett sätt som regeringen hade kunnat jobba - att införa en samtyckeslagstiftning.

Sedan dess har alltså Ask gått och funderat på att "kanske" göra en "hemläxa"? Progressiva politiker, sa Bill. Har justitieministern gett upp, frågade Bull.

7 kommentarer:

 1. Anonym14:33

  Om du frågar Sverigedemokraterna varför Sverige har flest anmälda våldtäkter i Europa så kommer dom antagligen att säga att det beror på att Sverige tagit emot så många utlänningar.
  Politikernas passivitet kan mycket väl bero på att man inte vill ha en debatt kring det faktum att vi har så många anmälda våldtäkter. För då kan man på köpet få en debatt kring frågan vilka är det som begår alla dessa våldtäkter?
  Alla frågor som har att göra med Sveriges misslyckade integrationspolitik är känsliga
  L-O

  SvaraRadera
 2. @Anonym: Well, om man frågar Sverigedemokraterna så är alla problem i samhället orsakade av invandring. (Källa: Ekots lördagsintervju.)

  (Det finns för övrigt inte så mycket mätningar gjorde på vilka grupper som begår vilka brott. Den enda omfattande undersökning som gjorts är från 1985–89.)

  SvaraRadera
 3. Anonym20:36

  Skitsnack, Det är bara att gå in på BRÅ:s hemsida så kan du själv läsa att personer från MENA-länderna är gravt överrepresenterade i våldtäktsstatistiken, men BRÅ är väl också rasistiska!!

  SvaraRadera
 4. @Anonym - Om det var utlänningarna som begick våldtäkterna så borde det ju vara fler våldtäkter utomlands än i Sverige. Där finns det ju fler utlänningar.

  SvaraRadera
 5. Det är BRÅ själva som förklarar på sin hemsida:
  "Det första som bör understrykas när det gäller invandrare och brottslighet är att det inte finns, och heller aldrig har funnits, någon officiell statistik som visar hur det förhåller sig med invandrares brottslighet i Sverige. Den faktakunskap som finns baseras i huvudsak på en omfattande undersökning som avsåg perioden 1985–1989."

  SvaraRadera
 6. Anonym23:15

  re: Anders Wallner
  Varför finns det ingen sådan statistik?
  Den borde inte vara så svår att ta fram. Är man rädd för svaret?
  Det finns en rätt allmän uppfattning bland folk att invadrarna står för en stor del av brottsligheten. Denna uppfattning försvagas inte när Aftonbladet låter publicera en lista över Sveriges 20 mest jagade och där följande Svenskklingade namn toppar listan
  1. Ibrahimm Said
  2. Razmik Adebi
  3. Aleksandar Pasilic
  4. Erik Arosenius
  5 Liban Abdi Sugufle
  6. Roy Brian Bijkerk
  7. Mohammad Al Halachi
  8. Per Herber Engtröm
  9. Todor Serementkovski
  10.David Bravo Ibarra sv osv
  Den här listan var från 2006. Men Aftonladet publicerade en liknande lista förra eller förrförra veckan i papperstidningen. Den såg ungefär likadan ut men där var de svenskklingade namnen ännu färe.
  Innan Aftonbladets repotage om Sverigedemokraterna skrev Jan Helin ett förord där han sa:
  ""Har du en känsla av att Sverige som du känner det håller på att gå under? Eller att det finns en sanning om Sverige som ingen vågar säga?""

  Då det gäller frågan om invandrare och brottslighet har man en känsla av att det finns sanningar som förtigs.
  BRÅ säger att det inte finns statistik om invandrares brottslighet. Men jag tror att BRÅ har rätt så bra koll på tex vilka som sitter i våra fängelser. Ganska så lätt at ta fram statistik i dessa dagar. Under förutsättning att det inte finns sanningar som man vill dölja
  Lars J

  SvaraRadera
 7. Anonym23:17

  Jag tycker inte att ett parti som SD har något i riksdagen att göra men en havererad integrationspolitik samt en slags strutsmentalitet bland andra politiker kommer antagligen att leda till att dom kommer dit
  Lars J

  SvaraRadera