20 februari 2009

det är ett RÅM jag vill ha!

I eftermiddag drar Grön Ungdoms riksårsmöte igång i Göteborg, på den historiska marken Hwitfeltska gymnasiet.

I år fyller jag 26, den ålder då man slutar bli automatiskt ansluten mellan Grön Ungdom och De Gröna. I fortsättningen får jag aktivt gå med i Grön Ungdom som medlem för att visa stöd med organisationen, men jag är inte längre "GU:are" i den bemärkelsen. Och det är väl för väl.

Jag vill inte att Grön Ungdom utvecklas till ett SSU eller MUF där man i princip måste ha barn i förskoleåldern för att betros en kandidatur till förbundsstyrelsen. Grön Ungdom ska ha en låg medelålder för att vi ungdomar ska banne mig raka vägen in i Miljöpartiet och ta de politiska uppdragen.

Visste ni förresten att Anna Sjödin var äldre när hon blev SSU-ordförande än vad Maria Wetterstrand var när hon blev MP-språkrör? Eller att det bara gick fyra år mellan att Fredrik Reinfeldt var MUF-ordförande (som riksdagsledamot) och att en tonåring vid namn Gustav Fridolin blev GU-språkrör?

Så ska det vara.

Man ska också sluta när man är på topp - därför ska det här bli det bästa riksårsmötet någonsin och jag, Hampus, Linn, Christian, Fredrik, Axel och alla andra unga gröna kommer att uppdatera er om allt som händer (och inte händer) via RÅM-bloggen.

2 kommentarer:

  1. Ålder är en social konstruktion!

    SvaraRadera
  2. Anonym17:11

    Fridolins första debatt som språkrör var förresten på liberala klubben i riksdagen. Mot Fredrik Reinfeldt. Som titulerades "fd MUF-ordförande"

    SvaraRadera