17 november 2008

friska som nötkärnor!

När jag var skolinformatör för RFSL Stockholm och föreläste i skolor var det många som blev förvånade över att "homosexualitet" togs bort ur sjukdomsregistret så sent som 1979. Men inte förrän 2008 har transvestiters könsidentitet och fetischister och BDSM-utövares sexualitet tagits bort ur samma register.

Välkommen till 2000-talet, Socialstyrelsen!

Stötande dock att DN-journalisten tyckte att det var befogat att i slutet av artikeln berätta att pedofili kommer kvarstå som diagnos...

Flera: Alex, Irmeli, Krister, Majs

6 kommentarer:

 1. Anonym00:03

  Jag ser ingen anledning till att varkens exhibitionism eller voyerism ska fortsätta att ses som sjukdomar. Inte heller pedofili. Handlingar är kriminella - ja. Dock inte läggningen i sig. Därför ser jag det som viktigt att det faktiskt påpekas att dessa ska fortsätta att diagnostiseras

  SvaraRadera
 2. I protest intill döden mot dagens bÖgmedialt sodomiserade proffsknulleri med 18 packabajspartnersar i veckan postar jag följande kärleksdikt som - ursäkta! - är äkta känd.

  Oktobers bedagade älva hon mötte
  vinterns unge och tjusande prins.
  De älskade ljuvt och kort och han stötte
  bort henne sedan, hon sörjer och minns.

  Hon torkar tårarna dock, och förlåter.
  Så kommer en majdag, lätt, snabb och öm
  och prinsen är avsatt, nu kommer han åter,
  besannad är kärlekens eviga dröm.

  Satans BöGJÄVLAR!!! ni som kissar och bajsar på livet självt och skamlöst besmittar allt som spirar försvarslöst, skört, fint och vackert, double width elbow deep uh uh uh uh, ER behöver vi inte bringa döden, för det klarar ni på egen hand. Resten är en annan fråga.

  NI SKALL FÅ VETA AV MIG.

  SvaraRadera
 3. Anonym11:03

  polisen outsourca som migrationsverket (am bolag)
  6% lösta brott (3 per polisman och år)

  SvaraRadera
 4. Claes18:59

  Ja, det är verkligen inte en dag för tidigt! Även om nu socialstyrelsen inte fick alla rätt direkt när de var ut och pratade om transvestism som en sexuell läggning. Men det är ju ändringen kring klassificeringen som är viktigast.

  Grattis till alla som har kämpat och framförallt till alla ni därute som från idag är friskförklarade!

  SvaraRadera
 5. Jonas23:55

  Lustigt att du nämner RFSL och sen anser det stötande att pedofili ska kvarstå som diagnos. Jag tolkar det som att du stör dej på att det för att det inte borde nämnas tillsammans med transvestiter. Det är inte allt för länge sedan RFSL lobbade för pedofilers rättigheter och Nambla är visserligen inte lägre alltför aktiva men det är inte så länge sedan pederasti stod högt på deras dagordning. Så vad är stötande i historien? Eller vad är historiskt stötande? Att det tar ända till 2008 innan transvestiter inte diagnostiseras eller att RFSL förespråkade pedofili?

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är mer stötande att du verkar anse att vissa sexuella läggningar bör finnas med på listan och andra inte. Våldtäkt t.ex. blir knappast en mindre avskyvärd handling för att det inte finns något våldtäktsvirus. Varför är Socialstyrelsens register över huvud taget av intresse för någon som inte arbetar inom sjukvården?

  SvaraRadera