12 oktober 2008

ideologiskt opålitliga

"Miljöpartiet har gång på gång visat sig ideologiskt opålitiliga genom att samarbeta med de borgerliga partierna. Ett tydligt exempel på det är deras gemensamma attack på arbetsrätten"

Så skriver fem SSU-distrikt med anledning av det rödgröna samarbetet. Dels skulle man kunna argumentera för att det är helt rimligt att vara "ideologiskt opålitliga" då vi två partier inte delar ideologi. Men även om De Gröna skulle vara ett vänsterparti så är SSU-citatet oerhört märkligt.

På listan av SSU-åsikter där de är överens med S men inte Mp:
- Ett undantag i LAS för småföretagare

Listan av SSU-åsikter där de är överens med Mp men S sviker:
- Flyktingamnestin
- Vision om fri invandring
- Höjt bistånd
- Tobinskatt på valutahandel
- Djurrättsfrågor överlag, som importförbud mot päls
- Synen på tillväxt; inför fler nyanserade välfärdsmått vid sidan av BNP
- Mer kvoterad föräldraförsäkring
- Rotationsprincip för politiker
- Nej till buggningssamhället
- Sänkt arbetstid
- Nej till vapenexport

Uppenbarligen innebär socialdemokratisk ideologi för de fem distrikten att omfattningen av LAS småföretagare för småföretagare är en större vattendelare än jämställdhet, asylrätt, djurrätt och miljö.

Läs hela listan i Grön Ungdoms rapport Ungdomsförbunden är radikala alibin.

edit: Jakop och Emma håller med.

3 kommentarer:

 1. Anonym11:29

  Klockrent.

  SvaraRadera
 2. En av orsakerna till att vänsterelementen inom SSU som SSU-skåne är skeptiska till regeringssamarbetet s mp kan ju vara att anledningen till att stänga ute vänstern bla sägs vara att de inte accepterar budgettaket. Jag är själv rätt skeptiskt till just budgettaket, det innebär ju inte samma sak som att budgeten ska vara i balans utan snarare att den ska följa ett tak som sattes flera år tidigare. Blir ju svårt att anpassa då om det t.ex. skulle bli akut klimat eller finanskris. Men det blir det väl aldrig.

  SvaraRadera
 3. Vem frågar folket vad de tycker? Ja, inte gör politikerna det i alla fall. De vill bara pracka på folket sina egna åsikter. Det ska de sedan ha bra betalt för. Folket betalar via skattsedeln. Människorna alltså. Vi som "hotar demokratin".

  Det finns bara en väg ut ur denna förnedring.

  Vägra rösta!

  SvaraRadera