26 september 2008

FRA - the next generation

Det var en rejäl FRA extreme makeover regeringen presenterade igår. Det märks att en svettig Reinfeldt fått backa ganska långt.

Men som forskaren och FRA-kritikern Christopher Kullenberg skriver i Aftonbladet: "En lag som kräver så pass många tillägg och regleringar kan intuitivt sett inte vara bra och frågan är då om vi ens ska låta den träda i kraft." De Gröna och resten av oppositionen är fortfarande överens om att riva upp och göra rätt. Tyvärr, som Maria Ferm konstaterar, "för första gången på väldigt länge känns det tyvärr väldigt hopplöst.".

Det är inte seriöst att hafsa på plusmenyer på en klubbad lag i takt med att man kommer på dem. Det är omöjligt för medborgarna att hänga med i vad som händer. Som Peter Eriksson kommenterade igår, "Först var de mot. Sedan var de för. Sedan var de mot. Sedan var de för. Än slank de hit å än slank de dit. Å nu slank de ner i diket".

Det är också svårt att på ett seriöst sätt debattera det nya 15-punktsprogrammet innan det är nerskrivet och konkretiserat. Som den riktiga liberalen och forskaren Mark Klamberg skriver om sina frågetecken: "Jag kan inte redogöra för dessa "detaljer" eftersom jag då skulle bli beskylld för att spekulera och svika förtroenden. Därför får ni vänta med min fullständiga kommentar till regeringen har presenterat överenskommelsen med lagtext och proposition.".

1 kommentar:

  1. Haha vi skrev tydligen ungefär exakt samma blogginlägg oberoende av varandra.

    Nu lägger jag in en länk till dig...

    SvaraRadera