21 augusti 2008

debatten om mänskliga rättigheter och pappersblekning

Ikväll debatterade jag frågan om EU-utträde med Tomas Melin hos Grön Ungdom Region Stockholm.

Kort sammanfattning: Tomas tyckte att det var viktigt att Sverige skulle få gå före i frågor om pappersblekning och transfetter. Jag tyckte att det var viktigt att Sverige fortsatte jobba mot diskriminering av hbt-personer, muslimer och feminister i Östeuropa.

Tomas tyckte att man kan använda det icke-demokratiska FN som verktyg för klimatfrågan, i och med att de inrättat ICCP. Jag bejakade att EU idag tvingar ett rikt land som Sverige att gå så långt i att minska våra koldioxidutsläpp att regeringen kräver undantag.

Och för varje argument om att EU är dåligt så svarade jag "Ja, det är ett problem. Men på vilket sätt förändrar vi det genom att gå ur?"

Nu är det upp till medlemmarna att rösta i medlemsomröstningen.

edit: Philip var och spanade och refererar ur ett folkpartistiskt perspektiv.

4 kommentarer:

 1. Jag själv är på din linje, tror det vore bra på många vis. En annan inställning till det som faktiskt är skulle kanske ge en nytändning för partiet i kommande EU-val och en hårdsatsning som kan ge resultat!

  Schlyter har åstadkommit mycket i parlamentet, jag har själv sett honom i action när jag jobbade där nere; jag vill se många fler miljöpartister i Bryssel! :)

  SvaraRadera
 2. Ptja, så skulle man ju kunna beskriva debatten. Men jag tycker nog att det är lite orättvist. Din beskrivning av mina argument är ju rent löjeväckande. Varför svartmåla mig, håller inte dina argument om mina får stå som de egentligen är?

  Vi hade olika åsikter om vad som är bästa vägen framåt, det tycker jag räcker gott. Jag ogillar starkt den här tendensen för respektive kampanj att svartmåla den andra. Vi hade en i mina ögon trevlig debatt, jag hoppas du upplever detsamma och då också väljer att spegla den så i kommande referat.

  SvaraRadera
 3. Claes12:43

  Ledsen att jag missade debatten. Så är det när konstnärligt utövande kommer ivägen...

  Finns den inspelad/refererad i sin helhet nån stans?

  SvaraRadera
 4. Mikaela: Du borde komma ut på EU-bloggen, www.nejtilluttradeskravet.se! :)

  Tomas: Jag tyckte också att det var en bra debatt. Men det vore väl väldigt konstigt av mig att i min egen blogg skriva om hur bra den andra sidans argument är? Vilken mening tycker du är svartmålande? Vad jag kan se är det direkta referat från debatten?

  Claes: Tyvärr, you had to be there.

  SvaraRadera