15 augusti 2008

alla som varit kära i Chad Allen...

Ni minns väl Dr Quinns (TV4, tidigt 90-tal) äldsta son, "Matthew", spelad av Chad Allen? Jag tror att det kan ha varit den första person jag var lite förälskad i. Han kom ut som bög för några år sen och har blivit snyggare med åren... Och verkar dessutom vara en rätt skön lirare, hence "I get laid all the time".

Jag är en av de få som tycker att Brokeback Mountain är en gravt överskattad film och känner spontant att Allens nya Save Me, om kristen homo-avprogrammering, verkar vassare:


Jag väntar dock fortfarande på en film som problematiserar heterosexualitet i ett homonormativt samhälle. Tänk dig en film där Brad och Angelinas som hånas, förlöjligas, misshandlas och förvägras lika rättigheter som homosarna. Tänk Egalias döttrar goes gay.

4 kommentarer:

 1. Har du sett filmen "Straight Story" från 2006?
  En grekisk film där huvudpersonen, Giannis, är hemligt heterosexuell men tvingas dölja det för sina inte så öppensinnade bögfäder.

  SvaraRadera
 2. shit vad gött det vore!

  SvaraRadera
 3. Anonym10:38

  vad är save me för film? var får man tag på den, när kommer den etc.?

  SvaraRadera
 4. Save Me har spelats på ett par filmfestivaler sedan början av 2007, premiär i USA i september. Osäkert om den får svensk biopremiär.

  SvaraRadera