23 juli 2008

maria & jag på qx debatt

Jag och Maria Ferm bemöter gemensamt Anders Selins debattinlägg på QX.se idag. Och för att föregå eventuella kommentarer om att inte ha någon humor så håller vi på att fila på några vitsar om queers och flator. Just in case.

4 kommentarer:

 1. Bra gjort!
  Jag gillar annars att Anders Sehlin bestämmer att dragkings inte är underhållande medan dragqueens är det. Jag gillar också att han bestämmer att dragking är en identitet medan queens bara är show.

  Tänk om Anders bara kunde bestämma hur allt ÄR! Tänk va tråkigt det skulle vara! Tur att vi QUEERS har roligare än så. Eller hetero-flata. Eller bi-slampa. Eller poly-dragqueen. Eller va fan jag är för nåt. Undrar vad jag är i Anders värld, hetero eller flata? Eller bög kanske, jag gillar ju rosa... men å andra sidan inte schlager... verkar skitsvårt med det där enkla...

  SvaraRadera
 2. Det innebär att jag utefter mina livsval skulle indefinieras som någon slags heteronormativ svennebög. Det handlar ju om att den där stora massan ska kunna förstå hur jag lever, istället för att jag ska få definiera hur jag tänker, känner och vill.

  Jag ska alltså bara vara en avintellektualiserad och maktlös produkt av hur en majoritetkultur tolkar mig. Sjukt osexigt.

  Dessutom är hans resonemang om gruppen "heterosexuella" ett totalt idiotförklarande av massivt mycket människor. Det köper jag inte heller.

  SvaraRadera
 3. Kom nu ihåg att om en dragking är rolig får du inte skratta - det är inte show, det är en identitet.

  Eller, om du tycker en dragking är rolig är du flata?

  Eller, är en dragking en dragqueen om det är show och roligt?

  Nu missar jag ju poängen igen: det är ju inte jag som bestämmer vad som är roligt, det är ju Anders. Tilsammans med "heterosarna".

  Jag kan inte låta bli att tycka att det är den absoluta höjdpunkten i resonemanget.

  SvaraRadera
 4. Väl rutet! Hejja er!

  SvaraRadera