11 juli 2008

"konkurrens är väl bra"

Efter en Mauro Scocco-arbetsdag (seven-eleven) ligger jag på rummet och läser igenom medieklipp och är väldigt nöjd.

Våra förslag om stärkt modersmålsundervisning har bra utfall, och det blir tydligt att vår skolpolitik är uppdaterad med den mångkulturella verkligheten och aktuell forskning. Det mest smickrande citatet är nog från Gotlands Tidningars Malin Dahlström: "När Wetterstrand presenterar förslaget så blir det alldeles självklart."

Innan Almedalen var snackisen att Alliansen skulle sno vår dag med ett spektakulärt utspel. Men det bidde en tumme. Om konkurrens. Och konkurrens är ju i och för sig bra. Men något sexigare än att säga åt en myndighet att sköta sitt jobb om två år borde väl Reinfeldt & co ha kunnat skaka fram.

Marias sköna somriga tal om miljö, mångfald och integritet får två sorters kritik: antingen att det inte innehöll någon skarp miljöpolitik - vilket kritikern menar kommer leda till att vi tappar trovärdigheten i miljöfrågorna. Eller, att talet innehöll för mycket miljöpolitik, vilket kritikern menar kommer leda till att vi bara behåller trovärdigheten i miljöfrågorna.
Så då antar jag att hon landade ganska bra.

Timbrohögern var också lite purkna för att Svenskt näringsliv fick ett par kängor. Under kvällen kom ett par dejterbjudanden från samma organisation som vi får försöka följa upp i höst.

Sedan hoppas jag att Resumés fantastiska fotbollsreportage om miljöpartiet läggs upp på nätet snart.

1 kommentar:

  1. Fotbollsreportage? coolt. säg till när det kommer.

    Tyckte också ni lyckades himla bra idag, och modersmålsutspelet var klockrent. eller, "alldeles självklart" är ännu mer beskrivande ja.

    keep up the good work!

    SvaraRadera