22 juli 2008

jobba på, stekare mot FRA!

Femton borgerliga politiker från alla allianspartierna, som Wijkman, Johansson-Metso och centerextremisten Erik Hultin skriver på DN Debatt om FRA idag; "Vi ställer helhjärtat upp på målet att kartlägga och förebygga olika typer av hot mot Sverige och svenskar i utlandet. Det avgörande är att man frångår den viktiga rättssäkerhetsprincipen att enbart brottsmisstänkta ska kunna utsättas för integritetsinskränkningar av staten."

Men snälla borgare, vi behöver inte fler debattartiklar med luddiga formuleringar. Det vi i den rödgröna oppositionen behöver är fyra borgerliga ledamöter som är beredda att rösta ja till en RivUppSkiten-motion i höst. Bara ni levererar det så är det lugnt.

4 kommentarer:

 1. Nu har du blandat ihop Erik Hultgren med Erik Hultin. Det är du inte den första som gjort. Men det är alltså Erik Hultin som har skrivit på artikeln, och Erik Hultgren som är "centerextremisten".

  SvaraRadera
 2. Liberal13:35

  Anders,
  För att de sex folkpartisterna ska hålla i sex månader till omröstningen måste de få massivt stöd och gärna hjälp av ytterligare borgerliga ledamöter. Federley och Annie höll betydligt kortare tid. Därför behövs denna typ av upprop.

  SvaraRadera
 3. Alliansväljare mot FRA14:01

  Jag saknade MUF-ordförande Niklas Wykman och han vill inte godkänna/publicera frågan på sin blogg fast jag ställer en ganska rimlig fråga.

  Jag tar det här i stället.

  Ulf Wykman skriver:
  "I dag skriver flera borgerliga politiker om sitt motstånd mot FRA-lagen. Hurra för det!

  Själv är jag helt övertygad om att det inom borgerligheten snarare skulle behövas ett nätverk för FRA-lagen. Vi som är emot är i kraftig majoritet."

  Jag frågar Niklas Wykman:
  FRA-lagen har ett redan ett starkt nätverk som består av Reinfeldt, Björklund, Olofsson, Hägglund, Tolgfors och Åkesson. Därför behövs alla goda krafter mot FRA-lagen. Kan du inte på ett seriöst sätt svara varför du inte kunde vara med på artikel där det lanseras en borgerlig grupp för att stoppa FRA-lagen? Orkar du inte ta kampen?

  SvaraRadera
 4. Marcus Friberg17:24

  Likt första kommentaren klickade jag upp inlägget från RSS:en för att göra dig uppmärksam på att du förmodligen förväxlat Erik Hultin och Erik Hultgren. När jag läste debattartikeln förväxlade jag också dem två för några sekunder.

  Heja Anders! Glad sommar!

  SvaraRadera