5 maj 2008

med stort T

Läs intervjun om kulturfestivalen EuroPride 2008 med min ordförande Jonah Nylund. Efter att ha slitit med tre festivaler av festivalerna de senaste fyra åren finns det mycket jag är stolt över när det gäller Pride - men någonstans i topp ligger att det var när jag och Sofia Sjöö var Pride House-chefer som Jonah rekryterades till föreningen.

Jag är inte så mycket för medlemsvärvning (får utslag av att dela ut flygblad och svettningar av att fråga folk om de vill bli medlemmar).
Så när jag väl rekryterar gör jag det ordentligt.

Jag gillar stycket om den politiska spännvidden i Stockholm Pride, "allt från anarkister till moderater". Mångfalden är en av våra absoluta styrkor - när man "bara" har hbt-identitet som gemensam nämnare så täcker vi de flesta skalor i övrigt.

1 kommentar:

  1. Jag är också stolt över att du värvade Jonah. Han är radikal på många punkter där jag upplever att organisationer som RFSL brister och som sådan är Jonah en värdefull resurs för hela HBTQ-rörelsen.

    Ett tecken på att Jonah börjar göra sig ett namn: När jag var på standup i kväll, ägnade komikern några minuter att skämta kring Jonah. När man duger som material till humor, vet man att man betyder något.

    SvaraRadera