12 mars 2008

vad får de allt ifrån?

Jag blir mer och mer bedrövad över partiernas "race to the bottom" när det gäller retoriken kring invandrade svenskar och hårdare tag. Senast i raden är Folkpartiets kurs i svensk värdegrund och Socialdemokraternas slutgiltiga slopande av EBO.

Det saknas tilltro till vuxna människor som kommer hit. De kan inte ta hand om sig själva utan måste läras vad som är "svenskt" för att klara sig i samhället - assimileras. De kan inte välja bostadsort själv utan måste placeras ut och hållas fast på samma ställe - tas om hand om. Det skapas en bild av att "ta hand om"-mentalitet och misstänkliggörande och assimilering är de två enda vägarna i politiken.

Den Moderatledda regeringens migrationsminister säger att "asyl- och migrationspolitiken ska bli en valfråga".
Jag säger, bring it on.

2 kommentarer:

 1. På ett sätt har jag svårt att uppfatta Billströms uttalande om att göra migrationspolitiken till en valfråga som en eftergift till Sd:s önskan att sätta agendan. Det är väldigt trist, minst sagt.

  Å andra sidan har jag fullt förtroende för De gröna (och en del vänsterpartister och liberaler) när det gäller politiken på det här området. Hoppas att det inte schabblas bort.

  Jag tror också det kan vara bra för demokratin om Sd kommer in i riksdagen; tror nämligen att de i likhet med Ny demokrati skulle åka ut efter en mandatperiod. Risken är förstås att de skulle hinna ställa till med en hel del på den tiden (fast det har å andra sidan flera av dagens riksdagspartier redan gjort på egen hand).

  SvaraRadera
 2. Anonym21:59

  Nä det måste vara skönt att få komma till ett land som Sverige och få ta del av välfärden utan att minsta krav ställs på en.Det märks att du inte sett de mörka delarna av dessa nyanlända som skiter i allt,för det har jag gjort i mitt yrke och den bilden på din näthinna hade du aldrig kunnat acceptera fast den stod mitt på din egen näsa,tyvärr.

  Så hur är det då med ta hand om mentaliteten.

  Xerxes

  SvaraRadera