13 februari 2008

skriver Åsa rödgrön skolpolitk?

Åsa Petersen, socialdemokratiska Aftonbladets bästa ledarskribent skriver om skolpolitik, dagen efter premiären av Malmösåpan 9A:

"I en uppskruvad skoldebatt (hetsigast av alla är utbildningsministern Jan Björklund) är ”Klass 9A” en efterlängtad andningspaus. Poliser som hämtar elever som skolkar är inte lösningen på skolans problem. Inte nya och tidigare betyg heller. Eleverna behöver arbetsro och skickliga pedagoger med rejäla kunskaper. Lärare som ser eleverna, tar dem på allvar och aldrig tvivlar på deras förmåga."


Om Åsa skulle vara Socialdemokraternas skolpolitiska talesperson skulle Mp vara spralligt nyförälskade.

5 kommentarer:

 1. Nog för att jag beundrat Åsa sedan tidigt 90-tal, men "Eleverna behöver arbetsro och skickliga pedagoger med rejäla kunskaper. Lärare som ser eleverna, tar dem på allvar och aldrig tvivlar på deras förmåga"? Det är ju bara ord, ord som vem som helst skriver under på.

  Vilka är det som motsätter sig arbetsro? Vem argumenterar mot skickliga pedagoger? När gick någon senast till angrepp mot lärare som ser eleverna, tar dem på allvar och inte tvivlar på deras förmåga?

  SvaraRadera
 2. Äh. Ingen människa är liberal.

  SvaraRadera
 3. Som jag nyss skrev till Victor:

  "Jag tänker inte försvara de där korkade förslagen, men jag måste be dig att läsa debattartikeln igen.

  Ingenstans säger de väl något om att polisen ska hämta skolkande barn? Däremot vill de att polisen tillåtas skjutsa hem barn med "brottsligt och destruktivt beteende" om föräldrarna inte kan hålla dem hemma på kvällen.

  Att polisen skulle åka runt och hämta skolkande barn verkar vara något av en tidningsanka. Vill du verkligen sprida den?"

  SvaraRadera
 4. Det kvittar väl vad lokalpolitikerna i debattartikeln skrev. Jan Björklund intervjuades efter artikeln om en lagändring för att ge "skolan möjlighet att ta hjälp av polisen för att hämta skolpliktiga elever till skolan". Är det ett felcitat?

  SvaraRadera
 5. Det kan vara korrekt och i så fall får jag stå rättad. Jag har bara aldrig sett den delen av förslaget i skrift.

  SvaraRadera