2 februari 2008

är det lugnt i Irak nu?

DN skriver att dramatiskt färre irakier får stanna i Sverige, för att "situationen i Irak har blivit lugnare under tiden". Men på UD:s hemsida står det att de i princip "avråder från alla resor till Irak", "uppmanar de svenska medborgare som befinner sig där att lämna landet" för att "säkerhetsläget är fortsatt mycket allvarligt".

Jag får det inte riktigt att gå ihop. Hur kan det vara säkert för asylsökande att återvända men inte för svenska medborgare?

3 kommentarer:

 1. jag slår vad om att det kan bli en smart lösning för alliansen. skicka långtidsarbetslösa och sjukskrivna på semester till irak. problem solved!

  nä men seriöst, det är jävligt märkligt och inte alls logiskt. men det finns tydligen juridiska krumbukter som man kan rättfärdiga det med. men i grunden handlar det ju delvis om ett annat problem, nämligen att merdelen av Sveriges kommuner är jävligt njugga och inte tar emot så många flyktingar. skulle det vara fler än typ botkyrka, södertälje och malmö som öppnade sig kanske läget skulle vara ett annat?

  SvaraRadera
 2. Asyl23:29

  Just därför undrar jag varför min man skickades tillbaka till Iraq efter 7 års vistelse i Sverige, fastän vi är gifta. Han befinner sig i Iraq nu och är tvungen att söka på familjeanknytning. Hjälp mig förstå!

  SvaraRadera
 3. Asyl23:30

  www.asyl.blogg.se
  Där kan ni följa vår kamp...mot myndigehetrna.

  SvaraRadera