18 oktober 2007

Mp blir grönare, S blir sossigare...

...och "Sd blir tuffare mot invandrare". Nu ska tydligen SD satsa på de sakfrågor där de är starka: som "vi gillar inte andra kulturer", "invandrare förstör samhället" och "nej til invandring".

Sverigedemokraterna är ett parti som i sin ideologi påstå att samhället består av i "närande" och "tärande" grupper. De uppmanar sedan den "närande" gruppen (infödda svenskar) att rösta ut de "tärande" (invandrade svenskar) i ren Robinson-anda för att det i framtiden ska sitta ett gäng blonda pensionärer i Sverige och peta sig i naveln och fira att falafeln är förbjuden.

Men trots att ett främlingsfientligt parti växer sig större i Sverige så är det inte det som är den stora faran. Den stora problematiken är att etablerade partier nu lånar deras politik, för att locka tillbaka de procent som de tappat till De Bruna. Speciellt tydligt är det i Malmö där SD redan är ett etablerat parti. Moderaterna, Folkpartiet och Socialdemokraterna tävlar om att lansera idéer från Sverigedemokraternas idéprogram i desperata försök att få röster.

- Folkpartiet vill förbjuda andra språk än svenska i skolan - och förbjuda modersmålsundervisning. Detta mot all forskning i hur viktigt ett starkt modersmål är för att lära sig nya språk - och nya ämnen.
- Socialdemokraterna påstår att kommunens bostadsbrist är en konsekvens av invandring och vill förhindra invandrade svenskar att bo var de vill. En slags modern husarrest.
- Moderaterna vill stoppa flyktingmottagandet i Malmö helt och hållet och begränsa rätten till anhöriginvandring, det vill säga rätten att få återförenas med sin familj.

Andra bloggar om främlingsfientlighet, Sverigedemokraterna.

2 kommentarer:

 1. du e bra anders. mycket bra.

  SvaraRadera
 2. ”Moderaterna, Folkpartiet och Socialdemokraterna tävlar om att lansera idéer från Sverigedemokraternas idéprogram i desperata försök att få röster.”

  Rent (ursäkta nu) skitsnack och ett riktigt lågvattenmärke. Tror du på dig själv?

  ”Socialdemokraterna påstår att kommunens bostadsbrist är en konsekvens av invandring och vill förhindra invandrade svenskar att bo var de vill. En slags modern husarrest.”

  Hm, jasså… Var något nytt för oss aktiva socialdemokrater. Till skillnad mot miljöpartiet har vi dock en aktiv diskussion om hur vi ska lösa problematiken kring segregationen. Det handlar inte om att tvinga någon att inte flytta vart de vill. Det handlar om att inte SKAPA områden där bara nyinflyttade svenskar bor - detta medan svenskarna bor på andra sidan motorvägen. Det handlar om att öppna upp hela städer för alla samhällsgrupper. Det handlar om att ha en mångfald i bostadspolitiken – inte sätta murar mellan områden. Det handlar om att inta bara erbjuda boende för nyinflyttade i förorten. Det handlar om aktiv integration. Detta är något som många av de nya svenskarna som är aktiva inom socialdemokratin länga har efterlyst. Ni inom miljöpartiet har ett problem. Ni är inte trovärdiga hos många invandare. Ni presenterar ingen framåtanda – inga visioner, inga lösningar, inget engagemang. Det gör vi. Vi ökar i medlemsantal balnd folk med utländsk bakgrund. De ser oss. De delar vår tro och vår oro. Ni sjunker mot fyraprocentspärren. Det är synd.

  SvaraRadera