6 augusti 2007

Stockholm Pride 2007 - dagen efter...

Festivalen är över. Nu blir det en sammanfattning på tåget på väg hem till Malmö innan livet (och därmed bloggen) återgår till det vanliga.Pride-toppen!
1. Brons i Stockholm Snipers innebandycup
"Vi är lika förvånade som ni" var vårt försvar till de andra lagen när vi råkade ta brons i den första (årligen återkommande) Pride-innebandycupen.

2. Sofia Sjöö och Anna Söderström
Två otroliga människor som jag fått ha runtomkring mig under veckan, alltid med ett uppmuntrande ord eller kärleksförklaring till hands. Ni har hållt mig flytande!

3. Dante på sin första parad
I blöjor och "Stolt gudson"-t-shirt rultade han runt bland drugor och flator vid Zinken. Min familj är fantastisk.

4. Johan Orrenius, Simon Bank & co
Jag hade förhoppningar om att sportredaktionerna skulle bevaka festivalen, men att det skulle bli så sjukt bra artiklar... Aftonbladet, Expressens och Svenskans sportredaktioner har gjort bra grejer på homofobi inom idrotten, radiosporten spelar dildokubb med Hysén, tv-sporten bevakar innebandycupen...

5. Glenn Hysén
Jag har upptäckt att det här citatet provocerar utanför Prideorganistaionen, men Glenn Hysén är fan den bästa invigningstalaren vi haft. Han höll ett skitbra tal, lyckades få upp temat på dagordningen och är den första talaren på flera år som faktiskt deltagit på festivalen - gått på seminarier, hängt i parken och träffat folk och spelade fotboll till förmån för Pridefiranden i världen.

6. De Gröna i paraden
Queerleaders/cheerleaders är så klockrent i en parad med sporttema. Riksdags- och partistyrelseledamötr, aktivister, ungdomar och äldre tillsammans i cheer-koreografi för Queerpartiet de Gröna. Ni är så fina!

7. Petersen-pussen
Det hände i champagnebaren. Åsa Petersen (som jag tycker är så himla snygg att jag knappt kan läsa allt viktigt hon skriver) och jag. Två läppar möts.
Enda anledningen att pussen inte är högre rankad beror på hur motvillig hon ser ut på bildbeviset. :)

8. Träffa Silvia Nótt
Love her!

9. Söndagens Drugbingo
Skön avslutning på en skön festival...

Pride-botten
1. Allt jag missat
När man jobbar med Priden missar man allt som inte är på ens bord: det blev knappt något Pride House, ytterst lite På Stan, varken Blacknuss eller Marit Bergman och knappt någon fest heller.

2. Inga större sportklubbar i paraden
Inte ens Hammarby som det ryktades om i SvD. Vad är problemet? Kan Umeå så borde väl Stockholm kunna?

3. Tidningen Resumé
Osmakliga grova felciteringar som sedan oreflekterat spreds vidare av en del journalister som kan orsaka jättestor skada i synen på Pride som organisation.

4. Sömnbrist och stress
Allvarligt talat, hur kan så många tidningar vänta till dagen innan att skicka in sina ackrediteringsansökningar?

5. Skitsnack
När man jobbat 20h i sträck är det trist att läsa/höra taskiga kommentarer om ens person, även om man dagen efter rycker på axlarna åt tönterierna.

Andra bloggar om Stockholm Pride.

12 kommentarer:

 1. Jag vill bara säga att sådana människor som du och Anna S är fantastiska inslag i mitt liv. Inte bara för den tid och energi ni lägger ner på det jobb ni gör så bra, utan också för att ni gör allt, även det ni gör på fritiden, med så mycket hjärta, hjärna, kärlek, humor och skratt. Att ni sen är snygga gör ju inte saken sämre. ILOVEYOU.

  För övrigt anser jag att Björklöven och dess supporterförening Green Devils ska hyllas för sitt paraddeltagande och andra insatser. (Under ett seminarium på Pride på stan syntes två Björklöventröjförsedda personer.)

  SvaraRadera
 2. Guvva fin du är... Så bittert att jag inte fick möjlighet att sätta hotellfrukosten med er på min topplista :/

  SvaraRadera
 3. får man använda prides bilder på bloggen?

  SvaraRadera
 4. Angående punkt 5 på bottenlistan:

  Du har gjort ett grymt jobb. Alla som säger nåt annat vet inte vad det innebär att vara i den rollen du haft. Eller så är de bara blekt avundsjuka på att du rott hem det hela så bra.

  SvaraRadera
 5. du är så jäkla fabulous! och ser du Tina någon gång får du gärna hälsa att ingen i världen kan göra ett bättre jobb än henne på att coacha!

  SvaraRadera
 6. Rickard07:57

  Du är bäst. Ju. Faktiskt! Bäst...

  SvaraRadera
 7. Du gjorde ett kanonjobb Anders. Precis det där vi vill och vad vi eftersökt. Nu kan du Parken också. Så nästa år brädar du ALLA. Och jag spår att du gör minst 2 mål nästa år på innebanydturneringen ;) Pusskram!

  SvaraRadera
 8. Jag instämmer i tackkören.
  För övrigt var kul att se dig irl. Även om du inte såg mig.

  /stalkern

  SvaraRadera
 9. SAOM: Mäh! Jag som vill vara DIN stalker!

  SvaraRadera
 10. Mäh! Det är ju jag som är Saoms stalker. Vi träffades minsann för en öl på Mosebacke, pilutta dig!

  SvaraRadera
 11. Anonym18:02

  Håller med om att det är illa att klubbarna är så passiva, tycker inte att vi är Umeå kan slå oss för bröstet heller.
  Kul att du lirade innebandy, det är ... coolt
  Har skrivit en del om pride och innebandy

  SvaraRadera