27 augusti 2007

stackars (fp)

De fick inte tvinga skolorna i Stockholm att införa ordningsbetyg, utan skolorna får istället möjligheten att frivilligt införa "skriftlig information" om föräldrarna godkänner det. Alltså, en möjlighet som funnits redan innan.

"Jag tycker att det är lite tråkigt" säger Lotta Edholm. Tror jag det. Att tvinga skolor att inför just de saker som Folkpartiet tycker är viktigt är ju en viktig fråga för Alliansen.

Som Göteborgs-Posten skrev i januari: "Det är pinsamt för folkpartiet att miljöpartiet numera ofta framstår som ett liberalare alternativ i skolfrågor."

Andra bloggar om skolpolitik, Folkpartiet.

2 kommentarer:

  1. Lite lustigt att GP skrev så om De grönas skolpolitik i januari. Tidningens ledarredaktion brukar annars utmärka sig för att vara en ivrig påhejare av Major Björklund.

    SvaraRadera
  2. Stackars Edholm. Men eleverna kommer protestera i alla fall, kolla in http://www.skolanärvår.nu/, ett nätverk mellan SUF, GU Sthlm, Ung Vänster Sthlm med flera. Konceptet kanske kan spridas utanför Stockholm också?

    På samma tema som det GP skriver rekommenderas den här artikeln, men den har du kanske redan sett? http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=12012&number=112025

    SvaraRadera