31 juli 2007

mitt i en stormvind

Det är dåligt med bloggning den här veckan. Anledningen är att jag står mitt i Stockholm Pride. Som pressansvarig ringer telefonen i snitt varannan minut, med sena ackrediteringsansökningar, intervjuförfrågningar och klassikern: "vi är en lokaltidning som behöver få tag på någon HBT-person från vår ort"... Och om jag får några minuter över har jag 41 nya mail att svara på.

Festivalen rullar på helt otroligt bra, Pride House nya lokaler på Södra teatern är fantastiska, På Stan har en skitsnygg lounge mitt i stan på Gallerian och jag blev helt tagen när jag gick runt i en halvbyggd Pride Park ikväll, upplyst med regnbågsfärger.

Dessutom har mediebevakningen varit både kvantitativ och kvalitativ så här länge. I år rapporterar både nöjes-, nyhets-, kultur- och sportredaktionerna från Pride.

Btw, DygnetRunt har mig som veckans älskling.

Rätt bra TT Spektra-intervju om musiken på Pride

Tobias Brandels (SvD) fantastiska reportage om Pride, sport och HBT-fobi...

Andra bloggar om Stockholm Pride.

7 kommentarer:

 1. Jag var på panelsamtalet i Pride House "Träningsvärk - stretcha på normerna i idrottsrörelsen". Ett tafatt o snällt samtal där Bettan Andersson, ordförande i boxningsförbundet var klart bäst.
  Det som fövånade mej var att publiken var fåtalig och media lyste med sin frånvaro. Är det bara det spektakulära som media vill bevaka? Och det personliga? Som när du skriver att lokaltidningarna ringer och vill ha en HBT-person från sin ort?
  Hoppas några orkar med att rapportera lite mera ingående om hur/vad man faktiskt kan göra och vad som egentligen är problemet...

  anna f

  SvaraRadera
 2. Hej Anna! Det är alltid tyvärr lite svårt att få journalister att bevaka seminarier. Men däremot känns det som om det är fler tidningar som gjort seriösa artiklar på temat HB-fobi och idrott i år, än vad medierna bevakade de tidigare årens teman som hatbrott, barn och äktenskap.

  Det blir bättre och bättre år för år.

  SvaraRadera
 3. Anonym11:17

  Gör som idrottsrörelsen - bojkotta Pride och allt som ingår! Låt stan få vara orörd och slippa all nedskräpning. Håll det sexuella hemma som vi andra gör. Varför vill man gå ut på gator och torg och gapa om sin läggning? Det måste vara ett förbannat jobbigt känsloliv ni har. Detta är inte homofobi utan en nykter analys.

  /Sture

  SvaraRadera
 4. Skål Sture! Du är välkommen till festivalen om du vill vidga dina vyer.

  SvaraRadera
 5. Fredrik13:45

  Hej Anders,
  Förstår att du har fullt upp.

  Funderar på att gå i paraden på lördag men funderar samtidigt på om det inte är att bidra till sexualiseringen av det offentliga rummet?
  Vad tycker du?

  SvaraRadera
 6. Hej! Det beror väl på om du är naken eller inte...

  SvaraRadera
 7. Fredrik20:46

  Tack, då sätter jag på mig trosorna, det borde räcka ;-)

  Jobba inte ihjäl dig nu!

  SvaraRadera