30 juni 2007

lite vapenexport har väl ingen dött av?

id=Det svenska företaget SAAB får lämna anbud på 126 stridsflygplan till Indien. Det kan sluta med en order på 9 miljarder dollar. "Det är ett fantastiskt positivt besked för Saab och Gripen" säger informationschefen på Jas Gripen International.

Det ingen säger nåt om är de svenska riktlinjerna för vapenexport: "vi bör inte sälja vapen till länder som kränker mänskliga rättigheter, som befinner sig i krig eller som har inre väpnade konflikter". Hello India! Äh, en Kashmir-konflikt? Inget att bry sig om. Äh, religiösa väpnade konflikter? Inget att bry sig om. Att Sverige konsekvent bryter mot sina egna regler för export av krigsmateriel för att istället tjäna lite sköna dolares? Äh, inget att bry sig om.Andra bloggar om vapenexport, Indien.

5 kommentarer:

 1. Ann-So09:53

  Gulle dig! Stolt över dig med!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Philip11:59

  Äsch dont attack india ;-)
  kram

  SvaraRadera
 3. Haha, där är ju jag!
  Åh fy satan vad förbannad jag blev i våras när jag läste att vårt fina land ökat sin vapenexport med 20% under 2006. Jag fick genast en idé på ett ändra-svenskarnas-attidyd-reportage som jag tyckte hade en bra twist och som jag skulle genomföra på ett övertygande sätt. Läste på och fick massa material av Rolf. Men tidningen där jag vikarierar nu tyckte inte att ett sånt reportage var något att satsa på. GAHHHHH

  SvaraRadera
 4. There you are. Och bara vi förstår varför den där bilden sitter där den gör.

  Trist med repet. Frilansa för någon annan tidning med det istället.

  SvaraRadera
 5. Ja, så blir det, hoppas att jag är lika arg i oktober när jag är fri att frilansa.

  SvaraRadera