16 juni 2007

jag på DN Debatt. typ.

Det finns några anmärkningsvärda saker med dagens DN Debatt, där S/V/Mp sätter ner foten och tänker lägga fram en motion om könsneutrala äktenskap om inte regeringen får tummen ur. Det mest uppenbara är att det är oppositionens första gemensamma utspel. Det andra är att jag korrläst artikeln, vilket gör det till den första DN Debatt-artikeln jag medverkat till (i en vid tolkning av begreppet "medverka").

Personligen hoppas jag att vi inte behöver ta frågan som ett lagförslag "från golvet", utan att regeringen lägger fram propositionen själva. Förhoppningsvis kan det bli spiken i kistan för Kristdemokraternas 4% i valet 2010, jag kan inte se hur kd-väljarna ska kunna förlåta deras medverkan i en "homoäktenskap&abort"-regering.

Andra bloggar om äktenskap, HBT.

11 kommentarer:

 1. H igen12:46

  Hahahaha det var en VIIIIIID tolkning...

  Men, närmare DN Debatt än jag nånsin varit så det är ändå hett.

  SvaraRadera
 2. Anonym15:00

  Att Kd åker ut ur riksdagen vore ju en nåd att stilla bedja om. Sällan har så få (läs KD) låtit så ofta, högljutt och självsäkert under åren - i en fråga där dom inte har det minsta att göra. Nämligen väljarnas privata sex och samboförhållanden.

  SvaraRadera
 3. grattis till din medverkan då! men vad är det med sverige egentligen, hur svårt kan det vara att göra om äktenskapslagen så att ett äktenskap blir för alla, oavsett läggning?!?

  SvaraRadera
 4. Frågan är väl bara vem kd-väljarna kommer att välja istället? Sd försöker attrahera genom att prata om kristendom och "traditioner". Det gör mig mörkrädd.

  SvaraRadera
 5. Jo, besvikna kd-väljare kommer säkert gå till Sverigedemokraterna, det är baksidan. Å andra sidan kommer ingen släppa in SD i regeringsställning.

  SvaraRadera
 6. Anonym18:58

  Re. Anders W.

  Med tanke på att allt annat än kyrksamma SD och ND ( som så ofta har en diger sydalista hos polis/åklagare) så får väl extremkristna här rösta av allt vad tygelen håller på "naturliga" antihomopartier. Har man inte mer att bry hjärnan med så..

  Som du konstaterade Anders så lär dom odemokratiska krafterna knappast bli insläppta i regeringsställning utom möjligen med hjälp av KD.

  Det är nog inte bara Åke Green som har upptäckte det gick att få massor av cred från SD/ND efter sin motbjudande hatpredikan mot homosexuella.

  Förvisso inte första ggn precis att självald kristen tro ger upphov till märkliga sängkammarbekanta.

  I slutändan så är det ju självvalda kristna som avslöjar sig själva här.. vad det är för människosyn dom egentligen står för.

  Åke

  SvaraRadera
 7. KD-rösterna kommer gå till SD. SD vore dumma om dom inte profilerade in sig på detta vakum som KD lämnar.

  Tyvärr så finns det ju ett stöd ute i stugorna för anti-hbt-politik.

  SvaraRadera
 8. Anonym22:33

  Hm! Här behövs balans i inläggen ser jag...
  Jag är personligen emot att äktenskapsbalken rivs upp tack vare en opinion som egentligen drivs i media, och av politiker som försöker hitta nya målgrupper då välfärden gjort medelklass av många tidigare fattiga svenskar. Bara sättet att svartmåla motsatta uppfattningar har fått mig att reagera, eftersom jag lärt mig att kritiskt granska informationen som väller över oss, helt enligt demokratins spelregler och anda.Om en motsatt uppfattning demoniseras som i denna fråga, tycker jag att det spiller mycket skit på den som säger sig ha sanningen i sin hand. Att tidigare respekterade,erfarna politiker plötsligt blir lovligt villebråd får något inuti mig att skrika "KEJSAREN HAR INGA KLÄDER PÅ SIG!!!" Jag skulle i min vildaste fantasi aldrig tänka mig att rösta på SD, rasism är ondska!

  SvaraRadera
 9. Anders Wallner: KD:s väljare är tyvärr inte direkt de som väljer soffan istället så dessa strömningar i samhället lär komma till uttryck även i nästa val.

  Svar till föregående anonyma skribent:

  Självklart kan en nyanserad debatt alltid vara av godo men när du säger att rasism är ondska, menar du att homofobi inte är det lr vadå?

  SvaraRadera
 10. Om det blir en prop i denna frågan, så är det ett skifte av stora mått. Då har liberalerna verkligen satt ner foten och gjort konservativa i alla läger till lama ankor. just därför tror jag inte att det blir så. tiden är inte mogen än.
  Däremot tror jag inte att de fromma kristna går till sd om det blir en prop. De må vara idioter, men rasister är de inte.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker man skall ta varje chans som går att claima medverkan. Tolkning godkänd. :)

  SvaraRadera