29 juni 2007

det börjar verka grön skatteväxling banne mej...

Folksams miljöchef Jan Snaar ger regeringen tips på Sydsvenskans debattsidor: "Gör klimatåtgärder avdragsgilla" där han tycker att regeringen borde inrätta fler ekonomiska incitament till Sveriges alla miljömedvetna hushåll.

Hmm... Det ringer en klocka här. Fanns det inte ett parti som drev nåt som kallas grön skatteväxling, som handlar om en grön ekonomi där man växlar skatter, så att miljöskatter går upp och inkomstskatter går ner? Och finns det inte redan ett parti som driver att vi ska inrättar starka ekonomiska incitament för miljö- och klimatkompenserade åtgärder istället för avdrag för hushållsnära tjänster?

Andra bloggar om grön skatteväxling, alliansen.

2 kommentarer:

  1. Är inte hushållsnära tjänster just ett exempel på ett rent tjänstutbyte utan miljöpåverkan, vilket en grön skatteväxling faktiskt skulle innebära lättnader för? Det finns nog mycket att kritisera det avdraget för, men knappast i den här jämförelsen.

    SvaraRadera
  2. Jag pratar inte avdrag för tjänster utan miljöpåverkan, jag pratar avdrag för tjänster som minskar ens miljöpåverkan, som t ex att installera solceller.

    SvaraRadera