15 maj 2007

terror?

Angående att SÄPOs övningar i att bekämpa terrorism kretsar kring muslimer, som Yvonne Ruwaida och Mehmet Kaplan skrev om på DN Debatt för ett tag sedan: Enligt den här rapporten begicks 498 st terrorattacker inom EU förra året. En av de utfördes av islamister.

Då kanske det finns andra övningar för SÄPO att leka?

Andra bloggar om terrorism, islam.

3 kommentarer:

  1. Anonym17:16

    Läser man vidare i rapporten så står det att 50% av de som greps för terrordåd var muslimer. Så siffran 1/498 beror på att man håller bättre koll på muslimska terrroister eftersom deras terrordåd dödar fler.

    SvaraRadera
  2. Så du känner att det enda islamistiska dådet under 2006 var ett större hot än vänstergruppernas 55 dåd? Eller separatisternas 424?

    Däremot står det att anledningen till att 50% av de häktade (alltså inte fällda, viktig skillnad) är muslimer och bara 7% vänsteraktivister är att
    dessa grupper inte upplevs som ett hot.

    Det är alltså rädsla som styr polisens arbete och inte reella hotbilder. Lite av de som Ruwaida/Kaplan försöka säga i DN.

    SvaraRadera
  3. Ja det är helt sjukt att folk är så rädda för islam och muslimer. Bättre att vara rädda för psykiskt sjuka, för det är bara psykiskt sjuka som gör såna vansinnesgrejer.

    jag är själv muslim nu och önskar inget annat än FRED.

    SvaraRadera