27 maj 2007

lämnar sina po(s)ter

Där ser man. De (s)-ledamöterna som satt i Fritidsnämnden (där jag är ersättare) förra perioden lämnar sina uppdrag, efter att nämnden inte fått ansvarsfrihet för 2006 och mediedrevet i samband med det.

Oppositonen jublar. Så återstår det att se om även Andreas Bruzelius (m) lämnar sitt uppdrag. Annars blir han den enda kvarvarande ledamoten från 2006 års nämnd.

Andra bloggar om fritidsnämnden.

4 kommentarer:

 1. Gustaf Wiklund09:38

  Ja, Andreas Bruzelius är väl lika ansvarig som sossarna. Eller har han suttit och reserverat sig hela förra perioden?

  SvaraRadera
 2. Bruzelius har (mig veterligen) inte lämnat in några reservationer ang underhållsfrågorna, så han är ju principiellt lika ansvarig som s-ersättarna (som alltså avgått).

  SvaraRadera
 3. Andreas Bruzelius21:52

  Spännande att söka på sitt eget namn ibland, uppenbarligen borde man göra det oftare, så man får en möjlighet att kommentera poster som denna när de är lite färskare!

  Jag har valt att inte lämna nämnden, detta beror främst på att frågan om underhåll effektivt har undanhållits nämnden, eller i varje fall valda delar av den. Det har i efterhand framkommit att konsultrapporter gömts undan, inte diareförts, mm. För att kunna fatta vettiga beslut behöver man ett vettigt beslutsunderlag.

  Jag kan inte heller påstå att jag jublade i samband med s-avhoppet. Snarare är det tragiskt att det ansvariga kommunalrådet fortfarande sitter kvar och får knappt 50 000 i månaden trots att hon, enligt min mening, skött sitt jobb på ett uselt sätt.

  Vidare stämmer det inte heller att jag är den enda kvarvarande ledamoten. Denna mandatperiod är jag ledamot, men jag var ersättare under förra.

  SvaraRadera
 4. Välkommen Andreas! Du borde verkligen googla dig själv oftare :) - det är det heta.

  Det här inlägget var inte tänkt som ett påhopp på dig, utan snarare en fundering över synen på fritidspolitiker. Att en s-ersättare i fritidsnämnden (som haft lika mycket/lite insyn i förvaltningen som du haft) ska behöva avgå tyckte jag kändes väldigt märkligt. Och M-företrädarna, om inte jublade, så uttryckte bra mycket positivism medialt när beskedet om att s-ledamöterna lämnade sina poster kom.

  SvaraRadera