14 maj 2007

alla ska med

Precis som Johan skriver i ett av sina bästa inlägg någonsin (och det vill inte säga lite) så är "en radikal fördelningspolitik för tvåtusentalet [...] att satsa på ett socialt trygghetssystem som omfattar alla - oavsett om de arbetat sej till a-kassa eller ej och oavsett om de har föräldrar som försörjer dem."

Nära besläktat är det seminarium om ekonomiska trygghetssystem som (Mp) De Gröna arrangerar i riksdagen idag. Huvudgäst är Ville Niinistö, riksdagsledamot för de finska gröna, som presenterar deras förslag till grundtrygghetssystem. Även det tyska förslaget "Das solidarische Bürgergeld" ska diskuteras.

Andra bloggar om ekonomi, medborgarlön, Miljöpartiet de Gröna.

2 kommentarer:

  1. Anonym23:01

    "en radikal fördelningspolitik för tvåtusentalet [...] att satsa på ett socialt trygghetssystem som omfattar alla - oavsett om de arbetat sej till a-kassa eller ej och oavsett om de har föräldrar som försörjer dem."

    Andwal kanske ska söka medlemskap i SSU Skåne?

    De vill ju krossa "lönesamhället", kapitalismen och marknadsekonomin för att genomföra en "ekonomisk demokrati" där alla ska få efter behov och bidra efter förmåga.

    Inga löner, inget uttag efter vad du satt in. Istället: medborgarlön efter behov och trygghetsåtgärder när än du behöver.

    Det är deras utopi som ju står väldigt långt ifrån dagens socialdemokrater (eller vänsterpartister). Men inte trodde jag att det var en grön utopi? Du låter som en kommunist.

    SvaraRadera
  2. Om SSU Skåne ville ha medborgarlön är det nog dom som är med i fel parti och inte jag.

    Att gröna partier vill ha ett socialförsäkringssystem som inte är baserat på arbete är ganska etablerat.

    SvaraRadera