19 april 2007

blockcitat

Fina Philip Wendahl (LUF): "Blockpolitik segmenterar ju bara gamla motsättningar och ger s och m en maktkoncentration helt i onödan. Bättre att satsa på en stark mittenregering med tydliga solidaritetsmål kombinerad med frihet för den enskilde i vardagen."

avd. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv...

Andra bloggar om blockpolitik, Philip Wendahl.

7 kommentarer:

 1. Givet dagens politiska läget skulle ju en sådan i princip vara s+m.

  Mee no likey.

  SvaraRadera
 2. Politiska lägen utvecklas. Philip syftar på en ljusblå/grön/lila koalition.

  SvaraRadera
 3. Såklart han gör. Men med tanke på att S och M är de största partierna (och står relativt nära varandra trots allt) finns det stor risk för att Jakop skulle få rätt.

  Men vilka skulle de gröna gå i koalition med? Fp (skolpolitiken, integrationen och integrationsfrågorna talar emot det)? Kd (säger bara familjepolitik)? C (visserligen liberala, på sitt sätt, men Stureplanscentern avskräcker)? Fi - gärna det! Men då blir det bara en koalition med två relativt små partier.

  Jag tror mer på nätverk mellan likasinnade i olika partier och ungdomsförbund.

  SvaraRadera
 4. "integrationen och integritetsfrågorna" skulle det förstås vara. Svårt när ord är så lika...

  SvaraRadera
 5. Precis som Jimmy säger så finns det ju frågor inom de andra ljusblå partierna som avskräcker från samarbete. Men vi har ju samarbetat med S och V i många år, trots många sakpolitiska skillnader (asyl, företagande, demokrati, centralisering, EU osv). Man skulle lika gärna kunna vända på steken och peka Fp (feminismen, HBT-frågor), kd (fair trade, bistånd) och C (miljö, decentralisering). Det beror på vilka frågor partierna vill betona vid tillfället för koalitionsdiskussioner.

  Om jag tittar på de andra partiernas ungdomsförbund så är det väl framför allt inom CUF, SSU och LUF som jag ser möjliga koalitioner.

  SvaraRadera
 6. Visst kan man vända på steken. Att en del av partierna just nu profilerar sig på mindre sympatiska sätt säger inte att det kommer att se ut så också i framtiden. Därav mitt förespråkande av nätverk.

  Ung Pirat då? Ni har väl haft med varandra att göra i Malmö?

  SvaraRadera
 7. Absolut. Vi gillar piratpartister.

  SvaraRadera