24 februari 2007

Marko vs. Carlos

Missa inte SR-duellen från i morse mellan Carlos Rojas (Gringo) och Marko Huttunen (m).

"Vi [Landskronabor] behöver inte fler politiskt korrekta floskler från Stockholm", inleder Marko. När reportern ber honom konkretisera flosklerna, då är det "hela begreppet kring Gringo och den jargongen de driver". När reportern frågar "Hurdå?" blir Marko tyst och drämmer sedan till med "folk accepterar det mer och mer, de [Gringo] berättigas genom att vara en inlaga till Metro".
Det är alltså att folk accepterar Gringos jargong som är de politiskt korrekta flosklerna?

Senare förtydligar Marko till med att Gringo "misshandlar svenska språket". Ursäkta? Om ingen hade "misshandlat" svenska språket hade vi fortfarande skrivit "hvarför" och "hvad". Språkutveckling, någon?

Carlos sköter sig bra, förklarar att det handlar om lokala skribenter som vill utveckla en lokal plattform för att sprida kärlek och självförtroende i Landskrona och Skåne. Grön Ungdom Skåne hälsar Gringo merhaba!

Det jag har minst förståelse för efter Markos medieturné de senaste dagarna, är varför han tycker att det är värre att det startas en redaktion i Landskrona - som i alla fall har möjlighet att få ett lokalt perspektiv - än att folk fortsätter att läsa den Stockholmsproducerade riksupplagan av Gringo, som kommit med Metro Skåne.

1 kommentar:

  1. Anonym13:10

    Jag undrar också vad moderat-Marko menar med detta:

    "Jag kan ju inte mer än göra min röst hörd. Jag vill heller inte göra nåt annat [för att stoppa Gringo i Landskrona] än att göra min röst hörd och säga ifrån. Det är viktigt att man gör det och att en politiker i en representativ demokrati faktiskt representerar olika delar av folket."

    I intervjun pratar han mycket om att Gringo skulle ge sverigedemokraterna ännu större väljarunderlag i Landskrona och att publicister därför bör ta hänsyn till den risken (och, underförstått, ta hänsyn till de väljare som redan röstat på sd). Men Marko är ju en så kallad ny moderat. Vilka menar Marko att han ska representera i en representativ demokrati? Den del av folket som röstade på moderaterna eller den del som röstade på sverigedemokraterna? För det står väl knappast i moderaternas partiprogram att lokala politiker ska pilla på tryckfriheten?

    SvaraRadera