19 februari 2007

and these are the results of the GU RÅM...

Bloggade om min syn på RÅM-motionerna i förväg, nu vill Jimmy ha en rapport om utfallet. Såklart!

Intern organisation
Budgeten gick igenom, med lite extra pengar till medlemstidningen Nisse Hult. Verksamhetsplanen fick några extra skrivningar om mångfaldsarbete, regionalisering av förbundet samt ett queertillägg till förjupningskursen i jämställdhet och feminism. Vi röstade även bifall till motionerna Långsiktig verksamhetsplan, Nisse Hult samt Mindre centralstyrning, mer lokalt stöd.

Vi omarbetade motionen Motverka svennenormativiteten så resultatet blev en utredning av mångfalden i Grön Ungdom och att seminarium om våra normer ska arrangeras. Vi röstade avslag till Märkningssystem av GU:s utbildningar, men gav förbundsstyrelsen i uppdrag att tydligare informera om svårighetsgrad på kursr. Däremot röstade vi avslag till Ge kvoteringen ett syfte och Det är lika bra att man får välja om man vill.

Politiska motioner, till Mp:s kongress
Bifall till de tre motioner som förbundsstyrelsen skrivit, Dags att byta valsystem, Inför samlevnadsbalk och Utred Miljöpartiets pornografistrategi. Även motionen Ta hem den svenska styrkan från Afghanistan fick stöd.

Motionerna Ta bort kravet på sterilisering vid könsbyte, Ersätt Gittan, Filosofi på schemat, Inga mer djurtestade produkter i offentlig upphandling stöds inte av Grön Ungdom, men våra kongressombud ska verka för delar av dem på kongressen. Motionen IAIU i skolan blev däremot avslagen helt.

Andra bloggar om Grön Ungdom, RÅM 2007.

8 kommentarer:

  1. what? stöds inte "ta bort kravet på sterilisering vid könsbyte". varför inte? inte ens nåt?

    SvaraRadera
  2. Andra att-satsen, om nedfrysning av sädesceller/ägg och en tilläggsattsats om att slopa skilsmässokravet bifölls, men inte första att-satsen. Motionärerna själva hade begärt att få den första att-satsen tillbakadragen.

    SvaraRadera
  3. Skönt, nu kan jag lägga till detta blogginlägg som nödlösning nr 2 :). Om lundakansliet brinner upp och gittan med den, min dator går sönder och usb-minnet blir stulet och yrkandelapparna blåser bort så kan jag nästan använda det här blogginlägget till att återskapa protkollet ;)

    SvaraRadera
  4. Anonym19:42

    Joakim: gittan flyttade till Malmö för nästan två år sedan... så det får bli en jävla stor brand i så fall...

    SvaraRadera
  5. Du glömde att det står i verksamhetsplanen att kansliet ska flyttas. Det tyckte jag var dåligt, när jag kom på det.

    SvaraRadera
  6. R: Njae, det står att en flytt ska genomföras "om det är fördelaktigt", eller nåt sånt. Inte lika skarpt.

    J: All for presidiet.

    SvaraRadera
  7. Jo, eftersom fs avgör om det är fördelaktigt. vilket dom såklart tycker, och vilket det säkert är. men inte är det något för en verksamhetsplan inte.

    SvaraRadera
  8. Tack för infon! Mycket bra motioner till Mp:s kongress.

    SvaraRadera