1 november 2006

motionera mera

Nej, jag tänker inte skryta om att jag både joggat och gymat idag. Däremot tänkte jag skriva lite om riksdagens allmänna motionstid.

QX skriver om alla HBT-relaterade motioner. Miljöpartiet verkar vara det enda partiet som lagt en partimotion (dvs att alla våra riksdagsledamöter står bakom innehållet). I den slår vi fast att alla lagar ska granskas ur ett queerperspektiv. Det har vi motionerat om förut och är lite av min favorit bland Mp:s HBT-krav.
Jag vill se ett samlat grepp av heteronormativiteten i svensk lagstiftning, inget småpetande här och där.

Sen har det ju lagts skuggbudgetar också, en varsin från s, v och mp. (Helt plötsligt vill Vänstern "bara" ha 150 000 nya jobb i offentlig sektor. De tror alltså inte en själva på mantrat från valrörelsen?)
Noterar via Rasmus budgetkommentarer att vänsterpartierna slopat friåret och skatteväxlingen i sina skuggbudgetar. Uppenbarligen finns det fortfarande bara ett livskvalitet- och miljöparti.

För jag blir väldigt stolt över att tillhöra Miljöpartiet när jag läser vårt budgetförslag. Grön politik blir urvattnad när den ska blandas med röd (eller blå), därför är det skönt att få läsa en grön budgetmotion istället för en grönröd budget.

2 kommentarer:

  1. På tal om att socialdemokraterna sviker den gröna skatteväxlingen. Nisha Besara i dagens AB-ledare: "Den gröna skatteväxlingen har i flera decennier varit en socialdemokratisk idé"

    http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,921296,00.html

    SvaraRadera
  2. Budgeten läggs för tre år i taget.

    Jag har inte läst vänsterns budget men om jag förstått saken rätt så utgår vänstern i sina budgetberäkningar från att deras politik leder till 50000 fler jobb per år.

    SvaraRadera