15 november 2006

IMER-filmtipset

Igår var vi på bio här i Warszava, jag, min vän Bartek och hans kompis Olga. Vi valde mellan Children of men, Hard Candy och The Covenant.

Valet föll på Children of men med bland andra Julianne Moore (favorit). Ramhistorien fängslade mig inte riktigt, kanske för dess katolska hintar som B och O klagade på efteråt. Men filmens kontext, ett 2027 som efter ett par decennier av miljöforstöring och kärnvapenkrig innabär massiva flyktingströmmar, nedmontering av människors internationella rätt och ett Storbrittannien (den sista "fungerande" nationalstaten) på gränsen till inbördeskrig mellan regering och militanta asylaktivister...den tog. Ett måste for alla IMER-studerande. Och andra.

5 kommentarer:

 1. (känner mig träffad) den ska jag se! går den på bio i sverige också nu?

  SvaraRadera
 2. Nej, och jag har redan mailat och klagat pa UIP att den inte gor det... Vi far import-bestalla den pa DVD och ha filmkvall.

  SvaraRadera
 3. anna02:49

  innan vi är där i framtidens misär, så passar jag på och flyga lite. närmare bestämt om sju timmar. och jag är till och med färdigpackad. och har pass. och resfeber. yeah, äntligen. love, puss

  SvaraRadera
 4. Martin15:40

  Politisk sci-fi!

  SvaraRadera
 5. Senaste nytt: Sony pictures har de svenska rättigheterna.

  SvaraRadera