23 oktober 2006

mp Malmö ger dig ett grönare Skåne

Eftervalsförhandlingarna lider mot sitt slut.

På Skånenivå har vi slagit påsarna ihop med de borgerliga partierna i Alliansen och enligt förhandlarna har det gått väldigt bra. Anna Norrman, ordförande i Mp Skåne var lite nervös inför att försöka hitta gemensam politik med Moderaterna, men uppenbarligen blev det "storslam för mp". Anna kommenterar förhandlingarna här.

Vi har fått igenom väldigt mycket grön politik och lyckats stoppa de bitarna i den borgerliga politiken som ligger längst ifrån oss. I pressmeddelandet härom dagen blev det också officiellt att vi får ett regionråd med ansvar för folkhälsofrågor, Anders Åkesson. Han kommer göra ett fantastiskt jobb, jag är helpepp!

Även i Malmö börjar förhandlingarna bli färdiga, men här är det med S och V som vi bildar majoritet. För mig personligen är det tillfredsställande att vi i ett Malmöperspektiv hånglar med båda blocken (även om jag hade föredragit blocköverskridande samarbeten på båda nivåerna). I Malmö får vi ett kommunalråd med ansvar för trafik/miljö och konsumentfrågor med mera. Medlemsmötet förra veckan röstade fram vår Lari Pitkä-Kangas till posten.

För första gången har alltså Miljöpartiet i Malmö heltidsarvoderade politiker på alla nivåer, Lari i Malmö stad (majoritet), Anders i region Skåne (majoritet) och Karin i riksdagen (opposiiton). Det bäddar för att Mp Malmö kommer ha mycket att säga till om de kommande fyra åren.

6 kommentarer:

 1. Skönt att min röst på mp i regionvalet ger resultat. Blev orolig ett tag när ni sökte majoritet tillsammans med det borgerliga blocket.

  SvaraRadera
 2. Vad menar du? Vi söker majoritet med det borgerliga blocket?

  SvaraRadera
 3. Ja, men det som lugnade min oro var: "Vi har fått igenom väldigt mycket grön politik och lyckats stoppa de bitarna i den borgerliga politiken som ligger längst ifrån oss."

  SvaraRadera
 4. Anonym02:18

  Vad i hela världen händer med mig! Varje gång jag hör minst antydan till att samarbeta med borgarna blir jag glad, grattis :)

  SvaraRadera
 5. Haha, du är på väg utför... :)

  SvaraRadera
 6. Joakim Larsson:

  Småborgare! >_<

  SvaraRadera