27 augusti 2006

valmanifestet

När man lägger ihop alla "grön politik handlar om", från mina kommentarer på valmanifestet (ligger i högerspalten), kan man få ihop det här:

Grön politik handlar om solidaritet;

- Solidaritet med kommande generationer
Grön politik handlar om långsiktiga lösningar och hållbar ekonomi. Grön politik handlar om att skapa ytor för människor, och inte för betong. Grön politik handlar om att bygga ett långsiktigt samhälle för livslångt lärande, livskvalitet - hela livet att förebygga folkhälsa istället för att bara behandla symptom

- Solidaritet med världens folk
Grön politik handlar om att ge människor grundförutsättningar, att tro på människors kreativitet och stötta småföretagande. Grön politik handlar om fred som både mål och medel och mänskliga rättigheter. Grön politik handlar om decentralisering, direkt- och fördjupad demokrati, om deltagande och tillgänglighet. Grön politik handlar om feminism, queerpolitik, mångfald, anti-diskriminering och barns rättigheter.

- Solidaritet med djur och natur
Grön politik handlar om miljö och hållbar utveckling, hållbara transporter och långsiktiga näringar framför kortsiktig vinst. Grön politik handlar om djurrätt och biologisk mångfald.

Grön politik handlar om att varken vara höger eller vänster, varken röd eller blå. Grön politik handlar om att se andra värden i livet än lönearbete och eftersträva ett tillgängligt och genomsyrande kulturliv.

6 kommentarer:

 1. Mycket mastiga ord på en gång... :)

  SvaraRadera
 2. skulle kunna kopiera det här rätt av till något flygblad eller så.. :)

  SvaraRadera
 3. Kan relativt enkelt göras på mp:s hemsida, om man är medlem.

  SvaraRadera
 4. eller så stämmer vi alla upp i "Glada fiskar"! :)

  SvaraRadera
 5. om man nån gång funderar över sitt partival är det bara att gå och läsa det här anders. tack!

  SvaraRadera