8 augusti 2006

valmanifestet 25/36

25. Närvård för bättre hälsa
Vi vill satsa på hälsofrämjande och förebyggande vård. Vården ska bli jämställd, vara nära medborgarna och präglas av bred medicinsk och psykosocial kompetens. Kunskapen om skillnaden mellan mäns och kvinnors hälsa och sjukdomar måste öka. Särskilda satsningar för att minska den psykiska ohälsan behövs. Alternativ- och komplementärmedicin ska integreras i hälso- och sjukvården.


Grön politik handlar om folkhälsa. Det är vettigare att lägga pengar på att hålla folk friska än att först göra nedskärningar i förebyggande hälsoarbete för att sen få kostnaden på vård- och sjukfrånvaro. Vi gröna står för att alla ska få välja den vård som fungerar för dem, även om den ses "märklig" i samhällets grå ögon.

Sverige har misslyckats med psykisk hälsa, vi vill satsa på det och på organisationer som Fontänhuset och andra som jobbar med länken mellan de med psykiskt besvär och arbetslivet. Alternativ- och komplementärvård ska kunna väljas av individen. Samhället har inte patent på exakt hur sjukdomar botas.

De som vill säkra framtiden får inse att valet inte står mellan rött eller blått i höst, utan mellan grått och grönt.
Rösta långsiktigt - rösta grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar