27 augusti 2006

ey, gillar (kd) partnerskapet nu?

Kristdemokraterna var motståndare till partnerskapslagen som till slut gick igenom som en ljummen kompromiss mellan en jämlik äktenskapsbalk och samkönade par utan juridiskt skydd. (Kan ni förstå, innan 1995 fanns inget juridiskt skydd för samkönade par i Sverige?)

Nu verkar (kd) helpepp på partnerskapet och Yvonne Andersson förklarar i ett pressmeddelande att "registrerat partnerskap för samkönade par ger ett likvärdigt juridiskt skydd som det äktenskapet ger i dag" som ett argument för att ha kvar den ordningen.
För fyra år sedan motionerade samma Yvonne Andersson om att riva upp partnerskapslagen och därmed tvångsskilja alla som ingått partnerskap. (tack för tipset, Anrell).
Ett skämt.

Samma parti Kd har som paradfrågor att dels sänka bensinskatten för att hålla kvar Sverige i oljeberoende medan resten av världen ställer om till förnyelsebar energi och dels att slopa hela fastighetsskatten, med 12,8 ofinansierade miljarder. Ett skämt.

(Kd) är ett skämt, putta ner dom under 4 procent, någon!

4 kommentarer:

  1. Anonym23:01

    Instämmer helhjärtat. Att de skulle stå för etik och moral är humbug.

    Ett parti som är med populistiskt, inhumant och osolidariskt får man leta efter. De är så tvetydiga, säger en sak, men menar något annat...

    När vi diskuterade insimination för lesbiska i Västra Götalandsregionen stretade (kd) emot med en hel rad oseriösa och ogrundade argument. Som att köerna skulle öka enormt, om VG-regionen gav tillstånd på lika villkor som för heterosexuella kvinnor.

    Som tur är blev de nerröstade...

    SvaraRadera
  2. (Kd) har gjort sitt i svensk rikspolitik. De har aldrig varit mer än en stor Alf Svensson-fanclub.

    SvaraRadera
  3. hjälp, alltid denna yvonne! hon verkar så sjukt läskig och har blivit som ett internskämt här i linköping faktiskt.

    hon driver personvalskampanj genom att berätta om sin familj, bara det liksom.. :S

    SvaraRadera
  4. Åh, kan jag inte få ta del av hennes personvalskampanj? Jag behöver en stämningshöjare här på kansliet kl 21.01...

    SvaraRadera